Arie Booy – Plaatselijke kunstenaars op postzegels

’Zet een kunstenaar op de kaart.’ Onder dit motto presenteert postzegelhandelaar Cees van der Wel een serie postzegels met werk van Helderse kunstenaars.

Van der Wel: ,,Het gaat om lokale kunstenaars zoals Ad Biersteker, Rob Scholte, Ap Kooistra en anderen. In het kader van ’postzegelpromotie’ hebben we een Facebook pagina aangemaakt (https://www.facebook.com/zeteenkunstenaaropdekaart/).”
De postzegelhandelaar uit de Koningstraat vervolgt: ,,Op deze pagina laten wij nieuw uitgekomen postzegels zien met afbeeldingen van schilderijen van deze lokale artiesten. Sinds kort hebben we ook kunstenaars van buiten onze regio opdracht gegeven om hun schilderijen of kunstwerken op postzegels weer te geven.’’

Door de Nederlandse vereniging van postzegelhandelaren zijn diverse speciale postzegel catalogi van persoonlijke postzegels uitgegeven. ,,Deze week is er een nieuwe postzegel uitgekomen van Adriaan Biersteker met daarop een schilderij naar Frans Hals”, meldt Van der Wel. ,,Maar dan in een moderne versie van ’De Luitspeler’.”

Noordhollands Dagblad, 4 december 2017, 16:44

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/plaatselijke-kunstenaars-op-postzegels

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ap+Kooistra
https://robscholtemuseum.nl/?s=Cees+van+der+Wel

 

1 Comment

  1. Rob Scholte een lokale kunstenaar?? Als je dit melkwegstelsel als lokaal beschouwt wel ja.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.