Arie Booy – Namen Nederlandse Wateren op Beton van Vismigratie Rivier + Helderse Courant – Rijkswaterstaat kondigt Stremming aan bij Lorentz Complex in de Afsluitdijk

Bekende Water Namen in Beton Vereeuwigd (foto De Afsluitdijk)

Namen van Nederlandse Wateren op de Betonnen Wanden van de Vismigratie Rivier

Den Oever – De Namen van de Waddenzee en het IJsselmeer, maar ook Tien Andere Namen van Nederlandse Wateren prijken straks op de Betonnen Wanden van de Vismigratie Rivier in de Afsluitdijk.

Wie Straks door de Opening in de Afsluitdijk loopt kan onder meer de Naam van de Noordzee zien, net als de Twaalf Vissoorten, die Door de Doorgang gaan Zwemmen. De Letter Mallen voor de Water Namen zijn In Spiegelbeeld op de Bekisting Gemonteerd om te Storten in Beton. “Het Resultaat is Prachtig geworden!”, stelt een Woordvoerder van Organisatie De Afsluitdijk.

De Vismigratie Rivier is een Initiatief van de Waddenvereniging, It Fryske Gea, NetVISwerk en Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk. De Rivier wordt Ontwikkeld door De Nieuwe Afsluitdijk.

Helderse Courant. 28 oktober 2021, 14:40

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20211028_11881353

Rijkswaterstaat kondigt Stremming aan bij Lorentz Complex in de Afsluitdijk

Kornwerderzand bij de Afsluitdijk (foto Rijkswaterstaat)

Kornwerderzand – Rijkswaterstaat gaat van zaterdag 13 tot en met woensdag 24 november aan het Werk bij het Lorentz Complex in de Afsluitdijk bij Kornwerderzand. Tijdens de Werkzaamheden worden de Bruggen en Sluizen Niet Bediend.

Met de Werkzaamheden hoopt Rijkswaterstaat de Storingsgevoeligheid van de Bruggen en de Sluis Terug te Dringen. Daarvoor worden Onder Meer Sensoren Aangebracht, Nieuwe Bedieningssoftware Geïnstalleerd en Nieuwe Camera’s Opgehangen.

De Werkzaamheden hebben Gevolgen voor het Vaarwegverkeer, dat kan omvaren via het Stevin Complex. De Scheepvaart moet Rekening Houden met Volledige Stremming van de Lorentz Sluizen. Alleen op donderdag 18 en vrijdag 19 november zijn de Sluizen Open.

De Afsluiting en de Omleidingsroute in Beeld (foto Rijkswaterstaat)

De Snelweg A7 over de Afsluitdijk is deze Periode alleen op 23 november van 19.00 uur tot 24 november 5.00 uur Afgesloten voor Wegverkeer. Het Wegverkeer wordt Omgeleid via de Houtribdijk N307 en via de Flevopolder.

Keersluis

In de Komende Periode staat ook de Bouw van de Keersluis aan de Waddenzee Zijde van de Bruggen van Kornwerderzand op de Planning. Deze Keersluis wordt gebouwd in de Vorm van een Roldeur. Voor de Roldeur moet een Railbalk over de Bodem van de Vaargeul worden Aangelegd. Deze Werkzaamheden vinden plaats van maandag 1 november tot en met 6 maart 2022.

Gedurende deze Periode is de Westelijke Doorvaart Opening onder de Bruggen van Kornwerderzand Afgesloten. Alle Scheepvaart dient door de Oostelijke Doorvaart Opening te Passeren. Dat kan Niet met Beide Richtingen Tegelijk. Vaarweg Gebruikers moeten daarom Rekening Houden met een Extra Wachttijd, die tot een Kwartier kan duren. Dat geldt ook voor Weggebruikers, omdat de Bruggen Langer Open Kunnen Staan. Weggebruikers moeten dan rekenen op Ongeveer een Kwartier Wachttijd.

Er is Bewust Gekozen voor het Bouwen van de Drempel in de voor Recreatievaart Relatief Rustige Periode buiten het Recreatie Seizoen, Om de Hinder voor Wegverkeer en Scheepvaart Zo Beperkt Mogelijk te Houden.

Helderse Courant, 29 oktober 2021, 10:10

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20211028_9455133

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rijkswaterstaat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Afsluitdijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Beton+Afsluitdijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Icoon+Afsluitdijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vismigratie+Rivier
https://robscholtemuseum.nl/?s=IJsselmeer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Waddenzee
https://robscholtemuseum.nl/?s=Waddenvereniging
https://robscholtemuseum.nl/?s=It+Fryske+Gea
https://robscholtemuseum.nl/?s=NetVISwerk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Coalitie+Blauwe+Hart+Natuurlijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Nieuwe+Afsluitdijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lorentz+Complex
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lorentz+Sluis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kornwerderzand