Arie Booy – Meer tijd voor steun haven + Zeven miljoen voor haven in nood nog maar het begin + Havenbedrijf werkt aan meer ruimte aan diep water

Meer tijd voor steun haven

Port of Den Helder heeft meer tijd om de financiële steun van de gemeente binnen te halen. Wethouder Kees Visser maakte maandag in de commissie Bestuur en Middelen bekend het raadsvoorstel aan te houden.

Het was de bedoeling om in voorbereiding op de gemeenteraadsvergadering te spreken over een krediet van zeven miljoen euro. Dat bedrag zou nodig zijn voor 31 oktober om een goedgekeurde accountantsverklaring te krijgen.

Plaatje

Wethouder Visser maakte echter aan het begin van de vergadering duidelijk, dat die deadline van tafel is: “We hebben van Port of Den Helder begrepen, dat er minder tijdsdruk is. We willen daarom het gehele plaatje bespreken in december. Dan kunnen we tegelijk het businessplan van het havenbedrijf behandelen.”

Diverse partijen vroegen om meer informatie, maar de havenwethouder kon weinig concreets melden. De PvdA stelde bezorgd te zijn over de toekomst van de haven. Pieter Blank van de PvdA: “We moeten leren van de Kooyhaven. De keuzes, die daar gemaakt zijn, breken ons nu op. Zoiets kunnen we ons niet meer veroorloven.”

Wethouder Visser begreep die zorg, maar zei: “De reden, waarom Kooyhaven het moeilijk heeft, is simpel: de olie- en gasprijs. Plus de renovatie van de sluis.” Andere partijen vroegen, of de politiek beter meegenomen kan worden in het proces rond het businessplan van Port of Den Helder. Behoorlijk Bestuur bepleitte een voorlichtingsavond. Wethouder Visser zei toe, dat er een raadsinformatie bijeenkomst belegd kan worden: “Daar ben ik voorstander van. We zullen dat samen met de Port optuigen.”

Grip

Na afloop van de korte vergadering meldde PvdA’er Pieter Blank, dat zijn partij samen met andere fracties een voorstel gaat maken om de gemeenteraad meer grip te geven op de zogenaamde verbonden partijen zoals Port of Den Helder, Zeestad en De Kampanje. Behoorlijk Bestuur heeft in het recente verleden ook al zo’n aanpak bepleit.

Blank: “Het gekozen bestuur moet meer over deze belangrijke zaken te zeggen hebben. De haven gaat ons straks miljoenen meer per jaar kosten. Dat is geld, dat ook anders besteed had kunnen worden.”

De besluitvorming over de haven komt in december aan bod.

Noordhollands Dagblad, 1 oktober 2018, 20:34

https://www.noordhollandsdagblad.nl/

Zeven miljoen voor haven in nood nog maar het begin

Helderse Courant, 2 oktober 2018

Helderse Courant, 2 oktober 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Havenbedrijf werkt aan meer ruimte aan diep water

Helderse Courant, 4 oktober 2018

Helderse Courant, 4 oktober 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=haven
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kooyhaven
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Visser
https://robscholtemuseum.nl/?s=Port+of+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jacoba+Bolderheij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Turnhout

2 Comments

  1. Het wordt straks nog lastig voor Rob als hij de eigendommen van de gemeente Den Helder moet laten veilen om aan zijn miljoenenschadevergoeding te komen. De eigendommen van de gemeente hebben een steeds groter wordende negatieve waarde. Dat is het rechtstreekse gevolg van de vriendenkliek die elkaar hier de baantjes toespeelt. Behalve konkelen kunnen ze niks…

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.