Arie Booy – Meer geld voor burgemeester en wethouders in de Noordkop

Noordkop – Burgemeester en wethouders van de Noordkop gemeenten krijgen salarisverhoging.

De rijksoverheid heeft nieuwe salarisschalen bekend gemaakt. De beloning is gekoppeld aan het aantal inwoners per gemeente. Hoewel Den Helder met net iets meer dan 55.000 inwoners de grootste bevolking heeft, krijgen de leden van het college evenveel salaris als hun collega’s in Schagen en Hollands Kroon.

Het inwonertal van de laatste twee gemeenten schommelt rond de 47.000 euro. Voor bestuurders van gemeenten met 40.000 tot 60.000 inwoners geldt dezelfde loonschaal. Voor de burgemeesters van Den Helder, Schagen en Hollands Kroon is het salaris momenteel 8920 euro bruto per maand. Per 1 juli stijgt dat bedrag naar 9098 euro. Wethouders in deze gemeenten vangen nu 7189 euro bruto en dat wordt 7312 euro in juli.

Het inwonertal van Texel zit net onder de 14.000 euro. De burgemeester verdient daarom 6942 euro en dat wordt 7081 euro. Zijn wethouders gaan van een salaris van 5450 euro bruto naar 5559 euro per maand.

Overigens staan deze bedragen los van onkostenvergoedingen, eenmalige uitkeringen en de ambtstoelage, die voor burgemeesters bestaat. In de regel maken dagelijks bestuurders van gemeenten behoorlijk veel uren. Naast de dagtaak zijn er ook regelmatig avondverplichtingen, zoals vergaderingen. Burgemeesters zijn in principe altijd bereikbaar.

Helderse Courant, 28 februari 2019, 16:35

Reacties:

Ap Blom
verschrikkelijk….

Ruud Van de Kerkhof
Nog meer geld ongelofelijk.
Geen wonder dat de wethouders hun beloftes niet nakomen .

Henk Vriend
Hoe kunnen ze dit verantwoorden, zij gaan er o vooruit, ik met een pensioen op achteruit daar heb je dan 40 jaar voor gewerkt.

Arie A A Ruiter
Nah, u heeft nog pensioen bij 40 jaar.Ik zal dik 50 jaar moeten werken.

Ruud Van de Kerkhof
Let maar op met de volgende verkiezingen gaan partijen van alles beloven om maar een wethouder uit hun partij op het pluche te krijgen je moet er toch niet aan denken dat een figuur zoals C Asorgia of H van Dongen wethouder wordt dat is de achterdeur uit maar een wethouder toelage is best wel aantrekkelijk . En dan vergeet je gauw je partij programma waarin je beloftes hebt gedaan naar de burgers van Den Helder .

Arie A A Ruiter
Tja…die lui zijn geen stuiver waard. Nah een voordeel des te meer pijn zal het doen als zij na 4 jaar weggestemd worden. Ik ben meer voor prestatieloon maar dan zullen de dames en heren er geld bij moeten leggen.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190228_95439390/meer-geld-voor-burgemeester-en-wethouders-in-de-noordkop

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=burgemeester
https://robscholtemuseum.nl/?s=wethouder
https://robscholtemuseum.nl/?s=salaris
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-helderse-bestuurders-gaan-er-in-salaris-op-vooruit/

2 Comments

  1. Heel Nederland gaat er op achteruit, behalve zij die de macht gegrepen hebben. Die grijpen steeds dieper in de kas…. Grijp ze!

  2. Gaan ze voor dat bedrag eens echte werkzaamheden uitvoeren.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.