Arie Booy – Haven rekent op eiland + De Telegraaf – ’Nep nieuws bedreigt puls visserij’ + Annie Schreijer MEP @AnnieSchreijer + Wetec – Animatie Pulsvisserij + Ype Minkema – Nieuws

Helderse haven rekent op eiland

Helderse Courant, 15 januari 2018

Helderse Courant, 15 januari 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

’Nep nieuws bedreigt Nederlandse puls visserij’

Straatsburg – Onzinverhalen van tegenstanders dreigen volgens EU-parlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) de Nederlandse puls visserij de nek om te draaien. „Op basis van nep nieuws heeft zich een monsterverbond van protectionisten, activisten, extreem rechts en extreem links in dit parlement gevormd om de doodsteek toe te dienen voor vissersplaatsen als Urk, Den Helder, Scheveningen, Stellendam en een enorm deel van de Nederlandse kottervloot.”

Ze zei, dat in een fel debat in het Europees Parlement in Straatsburg, dat dinsdag stemt over de toekomst van het vissen met stroomstootjes, waarbij met een sleepnet (pulskor) platvissen worden opgeschrikt. Volgens de tegenstanders is de methode schadelijk voor vis en milieu en een oneerlijke vorm van concurrentie van kleinere vissers. Zij willen een totaalverbod.

’Misleid’

Nederlandse kotter vissers hebben veel geïnvesteerd in de nieuwe, volgens hen duurzame vismethode. Franse beroepsvissers zijn woedend op de Nederlanders, die met puls visserij volgens hen alle tong en schol opvissen. Volgens Peter van Dalen (ChristenUnie) worden parlementariërs „misleid” door Franse milieuorganisaties, die een eind willen aan „deze successtory”.

Ongeveer tachtig Nederlandse kotters hebben momenteel een Europese ontheffing om te puls vissen. In november stemde een kleine meerderheid in de visserijcommissie van het Europees Parlement nog voor het toestaan van de methode onder strikte voorwaarden. Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren) riep er toe op „de emoties aan de kant te zetten” en te wachten op wetenschappelijke onderzoeksresultaten.

De Telegraaf, 15 januari 2017, 20:40, updated 21:00

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1544153/nepnieuws-bedreigt-nederlandse-pulsvisserij

Annie Schreijer MEP @AnnieSchreijer

Als EU #pulsvisserij verbiedt, is dat de doodsteek voor vissersplaatsen als Urk, Den Helder, Scheveningen, Stellendam en een enorm deel van de kottervloot.” Mijn betoog in Europarlement over deze innovatieve techniek. Morgen spannende stemming!

Twitter, 15 jan. 2018 – 20:24

https://twitter.com/AnnieSchreijer/status/952984841309564934

Animatie SumWing Pulsvisserij HFK

Gepubliceerd op 13 aug. 2013

Animatie hoe de puls visserij werkt.
Designed en Engineered by HFK
http://www.sumwing.nl

Reacties:
https://youtu.be/NNtA1e2Ww-8

Nieuws

Alkmaarse Courant, 12 januari 2018

Alkmaarse Courant, 12 januari 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

https://robscholtemuseum.nl/?s=visserij

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image