Arie Booy – Boelema directeur van Marinemuseum + ’Warm kloppend hart voor museum’

Boelema directeur van Marinemuseum

Den Helder – Oud marineofficier Kees Boelema Robertus is per 1 februari de nieuwe directeur van het Marinemuseum.

Na het plotselinge vertrek van directeur Paul van de Sijs uit Den Helder werd al gepleit voor de aanstelling van een opvolger, die goed bekend is met de Koninklijke Marine. Door de aanstelling van de voormalige commandeur Boelema Robertus wordt aan die kwalificatie zeker voldaan.

“De marine, het Marinemuseum en Den Helder hebben een bijzondere plaats in mijn hart”, zegt Boelema Robertus als de krant hem feliciteert met zijn nieuwe baan. “Ik kom niet uit de museumwereld, maar ik heb er wel affiniteit mee en ben gewend organisaties te leiden.” Boelema Robertus was in een van zijn laatste functies bij de zeemacht directeur van het marinebedrijf, nu DMI genoemd.

Na zijn afzwaaien was hij onder meer een van de formateurs, die aan de wieg stond van de coalitie van partijen die Den Helder momenteel bestuurt. Paul van Vlijmen, directeur van de stichting, waar de Defensiemusea onder vallen, is blij, dat de oud marineofficier de gelederen komt versterken.

Noordhollands Dagblad, 14 december 2018, 16:26

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20181214_27570480/boelema-directeur-van-marinemuseum

’Warm kloppend hart voor museum’

Harry de Bles: ’Goede keuze’

Den Helder – De benoeming van oud marineman Kees Boelema Robertus tot nieuwe directeur van het Marinemusuem wordt positief ontvangen.

Bijzonder is wel, dat Harry de Bles niet langer directeur mocht zijn, omdat hij met leeftijdsontslag bij de marine ging. Zijn opvolger is eveneens een marineofficier met leeftijdsontslag. De Bles toont zich echter verheugd over de aanstelling van een marineman aan het roer van het museum: “Ik ben boven alles blij voor het museum, de KM en vooral voor de medewerkers. Met het aantreden van Kees als ‘mijn’ opvolger krijgt het museum weer een militair (lees: warm en betrokken) kloppend hart. Dat is onmisbaar in een museum van defensie. Kees heeft jarenlang als voorzitter bestuursraad de museale bedrijfsvoering van dichtbij meegemaakt, we hebben zeer prettig samengewerkt en behalve mijn felicitaties heb ik hem gezegd, dat hij voor raad en daad altijd bij mij kan aankloppen.”

Directeur Paul Vlijmen van de stichting Defensiemusea noemt Boelema ’iemand die kennis van militaire historie combineert met bestuurlijke marine ervaring’.

Helderse Courant, 17 december 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Boelema+Robertus

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image