Anette de Vries – ‘Adam kan goed liegen’

Anderhalf jaar geleden nam ze afscheid van echtgenoot Adam Curry en begon ze een nieuw leven in Los Angeles. En dat bevalt haar goed! Het enige wat nog ontbreekt, is een nieuwe liefde. Exclusief in Story vertelt Micky waarom die er nog niet is, hoe ze terugkijkt op haar scheiding van Adam en waarom hij liegt over de reden daarvan…

Micky na heftige scheiding: ‘Adam kan goed liegen’

‘Het is heel spannend, ik stap als een soort Klein Duimpje met zevenmijlslaarzen door het leven,’ vertelt Micky Hoogendijk, die na haar spraakmakende scheiding van Adam Curry in Los Angeles een nieuw leven als kunstfotografe opbouwde. Momenteel showt Micky haar werk op de prestigieuze kunstbeurs PAN Amsterdam. ‘De druk is weleens groot. Als het niet lukt, wie gaat mij dan opvangen? Niemand. Daar ben ik me heel erg bewust van. Maar dat maakt ook dat je hard werkt. Als dit de komende jaren allemaal goed gaat, sta ik als een huis.’ Sinds kort wordt Micky vertegenwoordigd door het management van de Britse topfotograaf Terry O’Neill, die haar werk verder internationaal gaat uitrollen. ‘Dat is voor mij echt een rode lopertje dat uitgaat. Ik sta nu in een rijtje met acht fantastische fotografen. Allemaal kerels – ik ben het enige meisje. Soms moet ik mezelf echt even in mijn arm knijpen.’ De voormalige actrice hoopt in de toekomst meer tijd in Amsterdam door te brengen. ‘Het lijkt me fijn om een combinatie te maken van Nederland, Los Angels of New York en Ibiza. In Californië heb ik nu een leuk appartementje, waarvan ik een kamer heb onderverhuurd aan Giselle, een jonge actrice. Los Angeles is één van de duurste steden ter wereld, dus als je dan iemand hebt die meehelpt met de huur, is dat heel fijn. Het is ook gezellig, zo’n stuiterbal die ’s ochtends vraagt of ik ook koffie wil. Het voelt goed om daar mijn eigen kleine familie te creëren. In het begin had ik heel veel moeite; ik aardde eigenlijk niet zo goed in Los Angeles. Na een scheiding moet je jezelf echt weer hervinden. Maar langzamerhand voel ik me weer heel happy. Het klimaat is prachtig en ik kan elke dag buiten fotograferen. Maar ik ga op een gegeven moment natuurlijk vreselijk verliefd worden en dan bepaalt dat weer waar ik ben.’ Lachend: ‘Hopelijk sla ik gewoon een fijne, lange Nederlander aan de haak, want ik heb niet zoveel met Amerikanen. Ze zijn hartstikke kort allemaal, en in Nederland kunnen mannen en vrouwen gewoon leuk bevriend zijn. Daar is het allemaal spastischer, meer bedacht. Hier heerst wat meer passie en romantiek. Ik kan me natuurlijk vergissen. Er kan zomaar ineens iets tussen zitten, maar ik ben ’m nog niet tegengekomen.’ Aan daten doet ze niet. ‘Ik heb het laatst een keertje geprobeerd, maar dat werd helemaal niets. We gingen naar een game van de Los Angeles Lakers, wat hartstikke leuk was. Maar ik wist binnen een seconde: Dit gaat ’m niet worden. Dat heb ik altijd. We waren door iemand gekoppeld, en hij was een heel interessant iemand, maar ik had vooral oog voor de Lakers – die ook nog eens wonnen.’

Zwaar verliefd

Micky staat open voor een serieuze romance. ‘Het zou wel weer leuk zijn een kikker te kussen die een prins wordt. Sinds de scheiding heb ik me prima vermaakt, maar geen serieuze relatie gehad. Ik kan dat allemaal niet zo snel, totaal niet.’ Haar scheiding ligt inmiddels anderhalf jaar achter haar, maar, vertelt ze: ‘Gevoelsmatig kun je daar wel een jaartje bij optellen. Tussen Rob (Scholte, Micky’s ex-man, red.) en Adam zaten twaalf jaar. Dat is ook wel héél lang, dat gaan we nu niet doen. Een relatie is geen ‘moetje’, maar de liefde is het allerleukste dat er is. Ik wil dan wel weer zwaar verliefd worden. Dat je echt misselijk bent en niet normaal kunt praten. Dat heb ik als het echt raak is.’ Terugblikkend op haar zes jaar met Adam, zegt ze: ‘We hebben een mooie tijd beleefd. Het is ook niet erg dat het op een gegeven moment stopt. Zeker niet in de tijd waarin we nu leven. Geniet lekker van elkaar zolang het goed is. Waarom zou je in godsnaam doormodderen als het niet meer werkt? Behalve als je kinderen hebt. Dan vind ik het heel belangrijk dat je daarvoor knokt.’

Golddigger

Na haar gestrande huwelijk met Adam onthulde Micky in een interview dat de reden van de scheiding te maken had met een vertrouwenskwestie, waardoor ze niet met hem verder kon. ‘Ik heb iets te horen gekregen, wat eigenlijk verteld had moeten worden vóórdat ik getrouwd was.’ In een interview met Peter van der Vorst in diens programma Van der Vorst ziet sterren vorige week hield Adam zich van de domme door te zeggen geen flauw idee te hebben wat Micky bedoelde: ‘Dat zouden een miljoen dingen kunnen zijn. Ze heeft het mij nooit verteld.’ Hij hield het erop dat ze niet geschikt voor elkaar waren. In Story reageert Micky nu voor het eerst op zijn uitlatingen: ‘Dat Adam niet weet waar ik het over heb, is natuurlijk onzin. Hij weet precies waar ik op doel. Adam kan goed liegen. Dat bedoel ik in positieve zin: het lag er vrij dik bovenop dat hij het gewoon niet wílde delen. Dat is prima. Dat hoéft ook helemaal niet. Misschien had hij dat gewoon moeten zeggen in plaats van te roepen: Ik heb geen idee. Dat was misschien niet zo handig, maar ik neem het hem niet kwalijk. Hij staat daar ook maar met Peter van der Vorst in zijn huiskamer. Ineens krijg je dat over je heen, met je dochter naast je. Moet hij dáár weer over nadenken. Ik bedoel, hij vond het leuker om over zijn pistolen te praten.’ Patricia Paay, Adam’s ex-vrouw, suggereerde eerder dat de bom onder het huwelijk te maken had met geld: ‘Ik vermoed dat Micky erachter kwam dat Adam helemaal niet rijk is. Dáár kwam ik na mijn scheiding van hem ook achter. Er was niets meer over van vermogen of aandelen. Ik denk dus dat dit de reden is dat Micky haar koffers pakte.’ In de uitzending haakte Adam’s dochter Christina daarop in door te zeggen dat Micky ervandoor was gegaan ‘omdat hij (Adam, red.) niet zoveel geld had als zij dacht.’ Anderzijds waren er speculaties dat de rollen precies omgedraaid waren: Adam zou juist op het vermeende familiekapitaal van Micky hebben geaasd! ‘Klinkklare onzin,’ stelt Micky. ‘De hele grap in het verhaal is: de ene keer ben ik de golddigger, de andere keer is Adam de golddigger. Daar haakte Christina in de uitzending ook op in. Christina heeft een heel goed gevoel voor humor, en kan lekkere dónkere humor hebben. Je ziet ook dat ze het weglacht.’ Wat Micky betreft, is het hoofdstuk gesloten. ‘Wie zegt dat er zoveel drama achter zit als er nu van wordt gemaakt? Misschien is het wel gewoon iets heel persoonlijks, iets heel dierbaars, wat niet aan de grote klok gehangen hoeft te worden. Wellicht beschermen wij elkaar wel, wat eigenlijk heel goed en aardig is. Wij hoeven elkaar helemaal niet kapot te maken, Adam en ik. Ons stilzwijgen kun je ook zien als een teken van wederzijds respect.’

Story, 23 november 2016

http://www.story.nl/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image