Amsterdam Art Rooms – SCHOONHEID II

Amsterdam Art Rooms heeft het genoegen u uit te nodigen voor de opening van Schoonheid II met acht bijzondere kunstenaars:
Marc Mulders, Jan Fabre, Rob Scholte, Hans van der Ham, Sjoerd Buisman, Timothy Segers, Thom Puckey en Ellen Grael.

Opening: vrijdag 29 juli, 20.00u. Johannes Vermeerstraat 29, Amsterdam
Een aantal van de deelnemende kunstenaars zal u meenemen op een tocht langs de kunstwerken en met u in gesprek gaan over de betekenis ervan.​
performance: Lotte Bovi

Toegang gratis
Reserveren vóór 26 juli via office@amsterdamartrooms.com

MARC MULDERS – THE ORIENTROOMS
Marc Mulders over zijn werk: ‘Hoe als schilder weg te vluchten van al die betweterige toneelvoorstellingen om je heen, al dat oordelen veroordelen door politici en extreem gelovigen…? Pareer dit ‘het denken te weten’ door enkel die waarheid van kleur en licht. En lees haar alfabet aan tonen gradaties en sferen.
Schilder een sfeer, een aura, schilder een melodie die zingt i.p.v. het strijdlied.
Schilder het lege toneel na het einde van de voorstelling, nog mooi uitgelicht.’

Een voorbeeld hiervan is het glas-in-loodraam dat Marc Mulders heeft gemaakt voor de Grote Kerk te Gouda; ‘HET ERASMUSRAAM’ , ter ere van het Erasmusherdenkingsjaar 2016.
In Amsterdam Art Rooms toont Marc Mulders (http://www.marcmulders.com/)schilderijen, tapijten en glaskunst.
Op zondag 28 augustus, 15.00u. zal Marc Mulders uitgebreid vertellen over zijn werk en inspiratiebronnen.

ROB SCHOLTE – LITTLE DELFT STREET
Zijn werk blijft spraakmakend. Vandaag wordt meer en meer de enorme invloed duidelijk, die Scholte op de kunst van deze en vorige eeuw heeft gehad. De wereld ontwikkelt zich steeds meer naar zijn werk toe in plaats van omgekeerd. Zijn vroege standpunten over copyright, reproductie en orginaliteit zijn maatgevend geworden voor de perceptie van hele generaties kunstenaars en kunstliefhebbers.
In Little Delft Street laat Scholte zicht inspireren door Johannes Vermeer.

HANS VAN DER HAM
Hans van der Ham studeerde klassiek piano het conservatorium en autonome kunst aan de academie voor beeldende kunsten in Rotterdam alwaar hij in 1989 afstudeerde met schilderijen, tekeningen en grafiek. Sinds 1989 werkt Van der Ham als zelfstandig beeldend kunstenaar in Rotterdam en heeft regelmatig tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

JAN FABRE. TRIBUTE TO BELGIAN CONGO. A SELECTION
De expositie ‘Tribute to Belgian Congo. A selection’ bestaat uit nog nooit in Nederland vertoonde monumentale mozaïekpanelen en zijn kritische reflecties op het koloniale verleden van België, een thema dat sinds zijn permanente installatie in het Koninlijk Paleis in Brussel veelvuldig voorkomt.
Het beeld van elk mozaïekpaneel wordt gevormd door het toepassen van de iriserende schildjes van de juweelkever. Het geeft ze een mysterieuze, onwerkelijke uitstraling en symboliseren voor de kunstenaar de eeuwige metamorfose.

SJOERD BUISMAN & THIMOTHY SEGERS & THOM PUCKEY
Er is ook een unieke serie ‘Viscums’ te zien van Sjoerd Buisman. Kunst van Buisman roept een ontroering van schoonheid op die zelfs bij de ervaren kunstkenner emotie en herkenning te weeg brengen.

Ook is er werk te zien van de ontdekking van Luc Tuymans: de jonge kunstenaar Timothy Segers, een nieuwe modernist uit Belgie.

Thom Puckey laat de mens in zijn gepolijste volmaaktheid zien, maar bij nader inzien is deze perfectie van een verminkte gladheid en dragen klassiek-realistische beelden moderne wapens bij zich zoals geweren en pistolen.

ELLEN GRAEL
Ellen Grael werkt al vele jaren gestaag aan een groot oeuvre van schilderijen en tekeningen. Na een lange tijd in het atelier is deze presentatie een nieuwe confrontatie met de buitenwereld. Zij vond haar inspiratie voor deze serie in het duingebied langs de Hollandse kunststrook, wilde bloemen langs wegen, sloten en beplantingen in parken zoals het Amstelpark in Amsterdam.

Amsterdam Art Rooms is een huis dat soms bewoond wordt door kunstenaars en soms door publiek. Zij kunnen het gesprek aangaan over hedendaagse kunst met liefhebber, kunstenaar en bezoekers. Het huis is het vertrekpunt voor inspiratie, innovatie en verbinding in hedendaagse kunst.

Amsterdam Art Rooms
Johannes Vermeerstraat 29, Amsterdam
Informatie: info@amsterdamartrooms.com
tel. 06-22467803

Schoonheid II: 29 juli tot en met 1 oktober 2016

Open op vrijdagen van 11.00 – 17.00u. en op afspraak.

Al het getoonde werk is te koop.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image