Amstelveenz – Jacht op Cross Motoren + Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn – Cross Motoren + Tijdslijn Jaren 2020 – 2021, Zijdelwaard, Gemeente Uithoorn

De Politie speurde vrijdag in Uithoorn met een Flink Motorteam naar Overlastgevende Cross Motoren (foto Davey Baas | Davey Photography)

Motorteam Dienst Regionale Operationele Samenwerking (DROS) (foto Facebook)

Crossmotor in beslag genomen door Motorteam Politie (foto Davey Baas | Davey Photography)

Jacht op Cross Motoren door Motorteam Politie maakt Tongen los

Uithoorn – In Uithoorn maakt een Door de Politie Ingezette Jacht op Overlastgevende Cross Motoren de Tongen los.

Bewoners ervaren volgens de Politie al weken lang Extreme Overlast van Cross Motoren met name rond fFats en bijvoorbeeld het Zijdelwaardplein in Uithoorn. Vanwege de Aanhoudende Klachtenstroom was dat voor de Politie Reden om afgelopen vrijdag in te grijpen.

DROS

Vrijdag werd een Legertje Motoragenten ingezet (het Motorteam Dienst Regionale Operationele Samenwerking, ofwel DROS) in de Buurtgemeente van Amstelveen om onder te speuren naar veelal Jeugdige Bestuurders van de Cross Motoren: daarbij werd vrijdag één Cross Motor in beslag genomen.

De overlast van Crossmotoren manifesteert zich sterk in Uithoorn, maar speelt ook in Omliggende Gemeenten als Aalsmeer en Rijsenhout. De Politie meldt, dat het Speciale Motorteam de komende weken mogelijk vaker aanwezig zal zijn om, als dat nodig blijkt te zijn, ook eventuele andere Cross Motoren in beslag te kunnen nemen

Andere Geluiden

Bewoners in Uithoorn klagen Steen en Been over de Overlast en zij prijzen het Optreden van de Politie, maar er zijn ook Andere Geluiden. Zo zijn er in de Regio nauwelijks Mogelijkheden om te Crossen en zoeken de Jeugdige Bestuurders Mogelijkheden om hun Hobby te Beoefenen. Bovendien is een andere Klacht, dat Jongeren Nergens in Uithoorn Terecht kunnen en Overal worden Opgejaagd, zo blijkt uit Reacties op de Facebook Pagina van het Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn, waar meer dan tweehonderd Reacties op de Cross Motoren Actie van de Politie binnenkwamen.

amstelveenz.nl, maandag 26 juli 2021 om 11:53

https://www.amstelveenz.nl/nieuws/jacht-op-crossmotoren-door-motorteam-politie-maakt-tongen-los.html

Cross Motoren

Al enkele weken hebben Bewoners (Extreme) Overlast van Cross Motoren rond de Flats en het Zijdelwaardplein in Uithoorn.
Deze Signalen nemen wij Zeer Serieus, maar het is Soms Onmogelijk met de Huidige Capaciteit van de Politie om hier gedegen op in te kunnen zetten.
Gister was het Motorteam van de Dienst Regionale Operationele Samenwerking (DROS) bij ons in de Wijk en zij hebben een van de Motoren kunnen achterhalen en in Beslag kunnen nemen.
De komende weken zullen zij hopelijk Vaker Aanwezig Zijn om, als dat nodig blijkt te zijn, eventuele andere Cross Motoren In Beslag te kunnen nemen.
Buiten het Feit, dat zij Gefocust zijn op de Cross Motoren, hebben zij ook Extra Oog voor Allerhande Verkeersovertredingen en de Technische Staat van zowel Brommers en Motoren, alsook de Auto‘s.
Andere Resultaten zijn een Aanhouding met Verzet na een Controle van een Bromfiets in Aalsmeer en de Nodige Bekeuringen voor Overtredingen.
Als Basisteam zijn wij erg Blij met de Komst van het Motorteam, maar ze kunnen helaas niet altijd bij ons zijn.

#PAU247 #Aalsmeer #Uithoorn #CrossMotor #Aanhouding #Bekeuring #Motorteam

Reacties

Karl Koeleman
Goed bezig. Dit wordt zeker gewaardeerd..

Heleen Hogenboom Mudde
Super gedaan, deze reed dikwijls tussen de Flats van de Melde in Uithoorn, rakelings langs de daar Geparkeerde Auto’s.

Jeroen Nijk
Ga zo door Politie. Goed Werk en Optreden. Slim hoe jullie Sociale Media inzetten voor Informatievergaring. Heb echt het Gevoel, dat jullie er Bovenop zitten. Mag ook weleens gezegd worden. 👍👍👍

Marcel de Greef
Dennis, is nog niet die Ene, maar die krijgen ze ook wel. 😁👊🏻

Conny Hogerwerf van Diemen
Top en na één keer toch Resultaat mooi gedaan, ga zo door als jullie er kunnen zijn.

Paulien Stokkel
Karin Nobbe, hopelijk Opgelost nu.

Marco Prommenschenckel
Mooi Werk!! 💪👍
Vraag me af, of het Dezelfde Gasten van vorig jaar zijn, toen ook rond de Rome Flat.

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Vaak wordt er gezegd.. De Vraag Stellen is hem ook Beantwoorden

Mirjam Touber
Fijn, dat er op in gespeeld wordt.👍

Loes Raadschelders Hoevenberg
Mooi gedaan, eindelijk.

Rietje Rutten Wolff
Super. geweldig DROS, maar wel Voorzichtig!!!!

Lona Kolle
Als ze bij de Flats rijden, nemen ze altijd de Rotonde Rome Flat en daar namen ze ook altijd de Ingang van het Bos.
Ze rijden met Motoren, Cross Motors en Auto of twee. Het is meestal wel een Club met een paar.

Annemarieke Verheij
Goed bezig! Dank voor jullie Inzet!

Stefan Van Der Klis
Grote Klasse! Fijn, dat er opgetreden wordt! 👍💪

Irma Meijer
Doe je best mannen, maar vooral Voorzichtig!

Eric Schot
Mooi werk, mannen!!

Ylias JA
Moet je eens kijken, Stelletje Terpentijn Zeikerds hier. Misschien hebben jullie de Overlast echt aan jullie zelf te danken. Ik heb Met Eigen Ogen meegemaakt hoe Jongeren Letterlijk Overal worden Weggejaagd. Er is geen m2, waar ze staan, of de Politie word gebeld voor elke Scheet, die gehoord word. Jullie spreken de Jongeren ook nooit en daarom blijft het Zeiken jullie enige Optie en dat nog wel Veilig achter een Toetsenbord. Jarenlang word er Voor de Jongeren Niks Geregeld, iets als Sport Activiteiten of iets dergelijks. Een Eigen Plek Hebben mag ook niet want dan heb je NSB Look a Likes, zoals Jullie, die over Van Alles en Nog Wat een Melding maken. Mag de Politie weer uitrukken, want dat doen ze ook graag, hoor. Geen Gesprek Aangaan, Niks, Gelijk Wegsturen en Dreigen. Dan ga je Improviserende en Creatieve Jongeren krijgen, ja, die dan ook Lak aan Jullie gaan Krijgen. Raad is Ik geef ze Groot Gelijk.

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Ylias Ja, er is tegenwoordig een Jongeren Ontmoetings Plek, JOP. De Zeecontainer is speciaal neergezet voor Jongeren. Tevens waren er in De Scheg genoeg Mogelijkheden tot Zaalvoetbal en dergelijke. Maar wat gebeurde er na de Voetbal Activiteiten? Alle Bushokjes in de Omgeving moesten Minstens Één Keer Kapot.

Ceciel Sanders
Als begin september het Race CircuitThamerlint” weer Open gaat zou het fijn zijn voor de Bewoners om ook eens te Controleren op de Bernhardlaan!!

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Ceciel Sanders Over Laseren komt binnenkort een Post. Dus hou de Pagina in de gaten

Ceciel Sanders
Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn Dank je!!!

Jan Den Butter
Vroeger hadden wij een Cross Terrein of naar de Amsterdamse Havens misschien, zou het niet leuk zijn om zo Weer eens Iets te Creëren in Uithoorn in plaats van alleen maar te Mopperen op de Jeugd.Ze hebben Ook Helemaal Niks Hier.

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Hier gaan wij natuurlijk niet over. Dat is voor de Gemeente Uithoorn. Maar ik kan me zo voorstellen, dat met de Huidige Bewoning en alle Milieu Eisen dit niet zo maar gebeurt.

Marianne De Jong Venekamp
Kijk, dat is De Eerste!! Houden jullie ook het Industrieterrein en het Verlengde van de Potgieterlaan in de Gaten. Via het Fietspad achter de Nicolaas Beetslaan glippen ze snel weg. We Houden Ons Hart Vast met de Kinderen.

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
We nemen dit mee als we weer Meldingen krijgen en we geven het door aan het Motorteam, als ze er weer zijn.

Sytse van der Heijden
Waarom is er Geen Oplossing voor het Geld Tekort. Er is Zoveel aan de Hand. Laat de Criminelen lekker Hoge Boetes krijgen, zodat je het Geld kan gebruiken voor Extra Handhaving

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Sytse van der Heijden Dat is aan de Politiek.

Sammy Bull
Nou, nou, nou, moet je ze nou zien. Allemaal Helden hier, zeg, Iedereen, die Blij is. Donderstraal Een End Op, Allemaal, in plaats van dat jullie de Veelplegers, de Junkies, de Rot Criminelen, Vandalen Tegenwerken, zitten jullie te Zeiken om een Stel Jongeren, die Op een Crossmotor Rijden. Nou, Hartstikke Top allemaal, ik weet niet, waar jullie de Energie vandaan halen, God mag Het Weten. Politie ook, Klasse hoor, Echt Petje Af, pak eens een keer de Echte Criminelen aan en niet een Stel Jongeren, die op een Kut Fiets Rondjes lopen te Rijden. Al die Azijnzeikers, die hier reageren, ga een keer het Gesprek aan, Stelletje NSB’ers, die jullie zijn! Ik ben Blij, dat ik Hier Niet Meer Woon.

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Sammy Bull Ik weet niet, waar de Term NSB precies op dient te slaan. Maar kennelijk woont u tegenwoordig in een Gemeente, waar dit niet speelt. Dat is Fijn.

Henk de Graaf
Sammy Bull Wij zijn ook heel Blij, dat een Type, zoals Jij, Hier Niet Meer Woont! Overigens, als je als een Malloot op zo’n Crossmotor rijdt, ben je ook bezig met Crimineel Gedrag. Heel goed, dat de Politie daarop acteert.

Nifon van Beersum
Henk de Graaf Woon je zelf wel in Uithoorn?

Henk de Graaf
Nifon van Beersum Het is een Landelijk Probleem, niet uitsluitend in Uithoorn. Het gaat hier om de Onbezonnen en Kortzichtige Reactie van Sammy.

Mambe Fitoli
Politie Team Verkeer Oost Nederland En dit noemt u Collega’s? 😔

Erman Islamagic
Maak een Cross Gebied op een Goede Locatie in Uithoorn en je bent er vanaf.

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Als jij een Goeie Locatie weet, waar er geen Overlast zal zijn. Plus je weet hoe je het Kosten Neutraal kan maken voor de Gemeente Uithoorn.. Misschien zijn ze wel Geïnteresseerd.

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Berry Burgemeester, dan moet je de Gemeente Amstelveen moeten benaderen 😉

Berry Burgemeester
Erman Islamagic Een Weiland, dat zit tussen Uithoorn en Amstelveen.

Nifon van Beersum
Erman Islamagic ik ben het Helemaal met Je Eens!

Richard Engel
Ik denk, dat het ook beter is, dat de Jeugdigen weer Lekker achter de PlayStation kruipen..
Daar knappen ze van op.
Mensen, doe niet zo Kinderachtig, wat is er nou Mooier dan een Crossbrommer of Motor als je Jong bent?
Er Mag Tegenwoordig Helemaal Niks Meer.

Henk de Graaf
Wat is er nou Mooier dan Iemand Dood Rijden op je Cross Motor?

Richard Engel
Inderdaad, een PlayStation voor is jouw beter, Henk de Graaf!

Sammy Bull
Henk de Graaf, Henk, jij hebt Hulp Nodig, jij bent Heel Erg Ongelukkig en Depressief. Je Vrouw Krijg Je Niet Meer mee Naar Bed, Je Derde Been werkt niet meer mee. Poeh, Wat een Leven, zeg. Veel sterkte! 😂

Carmine Lupertazzi
Sammy Bull Nou, als ik het zo eens bekijk is Mevrouw De Graaf ‘m al een poos geleden Gesmeerd! Ouwe Henkie, Bleef Maar Zeiken. 🤣

Henk de Graaf
Richard Engel ‘Zucht‘. Het is ‘Jou‘, dus zonder ‘W‘ en Graaf is met een Hoofdletter. Basisschool Niet Afgemaakt?

Henk de Graaf
Sammy Bull Is dat nou echt het Meest Intelligente Antwoord, dat je kan geven? Ga Nou Eens Inhoudelijk op de Zaak In, of is dat Te Moeilijk?

Henk de Graaf
Carmine Lupertazzi Mevrouw is met een KleineM‘ en Henkie met een HoofdletterH‘. Voor de Rest een Tamelijk Domme Reactie.

Robin De Wilde
Henk de Graaf Nog nooit gebeurd, Pannekoek!

Debby Verdegaal
In De Kwakel ook Geregeld Cross Motoren door de Dtraat!!

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Overlast kunt u gewoon Melden. Dan weten wij ook beter Waar en Wanneer dit soort Dingen Spelen.

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Debby Verdegaal We kunnen niet altijd komen, maar dat is ook Aangegeven in het Bericht. We hebben gewoonweg Niet de Capaciteit om alle Meldingen Direct op te Volgen.
De Meldkamer prioriteert de Meldingen dan en die stuurt ons aan.

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Debby Verdegaal Maar als u meldt, geeft dit wel Inzicht, waar en wanneer dit speelt. Dan kunnen wij betere Inzet Plannen maken over waar wij Surveilleren als we Geen Melding hebben.

Debby Verdegaal
Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn Als je belt, komen jullie toch niet.

Debby Verdegaal
Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn Dus dat!

Natalie Nicolai
Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn Terecht! Ik heb liever, dat jullie komen voor de Levensbedreigende Zaken. dan voor zo’n 🐈 en 🐁 spel. Al is dat wel een Leuke Actiefilm. 😊😉😎

Otto Visser
Dat is weer eens wat anders, na mijn Laatste Melding van Crossers tussen de Herenweg en Stuurboordstraat ging de Motorpolitie alleen even kijken en Amicaal Gesprek met de Vader van de Crossende Kinderen Voeren, en met als Gevolg, dat ze wel 50 meter Verderop gingen Crossen. 🤨🤔. Na deze Melding maar gestopt met Melden. 😔

Antoon Slagers
Meestal zijn dit Jongens, die je nooit op de Baan zult treffen
Dus ja oppakken Dat Volk

Auteur
Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Patrick Nijveld Volgens eigen Zeggen hebben ze Geen Behoefte aan een Baan

Patrick Nijveld
Antoon Slagers Tja, niet iedereen heeft een Baan in de Buurt.

Bart Nienhuis
Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Als er Ergens Iets Is in de Buurt voor deze Motoren, zodat de Jeugd en ‘Volwassenen‘ zich wel kunnen uitleven zonder dat men er Last van heeft. Vroeger weet ik nog het Havengebied van Amsterdam, maar volgens mij bestaat dat ook niet meer. Heeft iemand een Suggestie, want Wegjagen en Niks Anders Aanbieden is ook zo wat. Zal toch wel Ergens Iets in de Polder met Modder zijn, waar ze los kunnen gaan in plaats van tussen de Auto’s. 😉👍🏻

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Bart Nienhuis Nou, Wegjagen doen wij niet. Wij willen, dat Alles Volgens de Regels gaat, dus Helm Op, Kentekenplaat Erop en Houden aan de Verkeersregels. Lijkt ons wel zo Handig met de Overige Weggebruikers.
Wellicht is er In de Buurt een Boer die zijn Weiland Ter Beschikking wil Stellen. Maar ik denk, dat je meer Kans hebt bij een Officiële Crossbaan.

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Bart Nienhuis In de buurt kan ik me Oprecht Geen Locatie voorstellen, waar er Geen Overlast zal zijn. Plus je zit nog steeds aan Wet en Regelgeving vast. Tel daarbij op, dat de Jeugd het Kat en Muis Spel met de Politie kennelijk Graag In Stand Houdt.

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Sabrina De Reuver Het is een Prachtige Sport. Wie kent de Successen van Jeffrey, Marc en Eric niet.
Maar het wordt Snel Minder Populair als men Midden in de Nacht door Groene Perken scheurt en Iedereen Wakker maakt. Of Rakelings langs Winkelend Publiek Racet en Verdwijnt tussen Geparkeerde Auto’s.

Bart Nienhuis
Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn Eiland van Maurik in Gelderland, De Kuil in iJmuiden. Zijn er nog meer Suggesties? Gewoon beetje Vrij Rijden, hebben jullie Echt Geen Plekjes in de Buurt dat jullie kunnen zeggen, ga lekker daarheen. Zou een Hoop Problemen Wegnemen als we ze een Alternatief Bieden in plaats van Ga maar naar de Crossbaan. Dat is Niet Zo Makkelijk als we denken namelijk. Ik probeer mee te denken, want de JeugdVernieuwd‘ zich steeds en dus blijft deze Overlast terugkomen.

Bart Nienhuis
Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn Ja, die Jeugd ook Van Tegenwoordig. Komt Geen Eind aan, word de Jeugd Eindelijk Ouder, komen er weer Nieuwe bij. Iets met Water naar de Zee Dragen. Laten we dan met zijn allen Voor een Oplossing Zorgen. Jullie zaten 27 jaar geleden al achter mij aan(😉). Er is Niks Veranderd, behalve dat de Motors Harder Gaan en ik het niet meer ben, maar weer die Vernieuwde Jeugd. Sorry van 27 jaar geleden, ik heb er van geleerd en al bijna 26 jaar Braaf. 😇 Geintje, moet kunnen, jullie mogen ook lachen). Fijn weekend en hopen, dat het Rustig blijf.t 😉👍🏻

Hubtwoska Aros
Schei eens uit, joh. ik heb nergens Last van.

Bart Nienhuis
Ylias Ja, mag ik jou nomineren voor de ‘Reactie van de Week.’  🥳🏆🎉

Sabrina De Reuver
Bart Nienhuis De Kuil in IJmuiden is Al een Poosje Gesloten en was ook Geen Officiële Crossbaan. Utrecht is de Dichtstbijzijnde.

Sabrina De Reuver
Bart Nienhuis zeker. Onze sport is niet geliefd, erg jammer want het is de mooiste sport die er bestaat

Sabrina De Reuver
Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn Volledig mee eens, heeft ook niks met Onze Mooie Sport te maken. Ook dat Meer en Meer Banen Gesloten Worden vind ik Geen Excuus om Dit te doen. Ik denk ook niet, dat deze Jongens Onze Sport beoefenen.

Rick Vermeij
Ach, het is Elk Weekend Raak op het Industrieterrein. Als ik naar huis rij, kom ik ze echt vaak tegen

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Voel je vrij om de Tijden en Dagen door te geven. Dan weten wij beter Waar en Wanneer dit speelt.

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
Johan Coppens Tot zo’n Bestuurder tegen je Auto aanrijdt, of tegen jou aan. Succes met de Schade Afwikkeling.

Andy Doornhein
Even kijken op zijn Facebook Pagina, dan weet je waarom hij zo reageert

Danielle Langereis
Andy Doornhein Zit inderdaad even op zijn Facebook te kijken, maar het kan er zo één wezen, die dat ook doet!
Zijn Reactie is Verwijderd, vraag me af, Of Hij Dat Zelf Gedaan Heeft, Of de Politie!

Joop Hoogkamer
Gisterenmiddag geprobeerd Rijder aan te spreken over zijn Rijgedrag op het Irenepad. Had Geen Interesse en scheurde Knallend door.

José José
Vanuit de Rome Flat scheuren ze de Achterberglaan in en niet alleen Motoren. Denk , dat als er een Flitspaal zou staan, ze deze Lui niet eens kunnen Flitsen, zo Hard gaat het er aan toe.

Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn
José, José Graag blijven wij Meldingen Ontvangen.

José José
Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn Zal ik Zeker Doen.

Berry Visser
Als iedereen, die hier nu loopt te Roeptoeteren naar de Gemeente gaat en vraagt, of ze een Crossbaan willen open voor deze Jongens, die Nergens Meer Heen Kunnen. Vroeger had je een Crossbaan in Amsterdam. Top Locatie, maar nee, er ligt nu een Parkje aangelegd door een Paar Idiote Milieu Knuffelaars. Ga Die Mensen Lastig Vallen, want het immers Hun Schuld.

Aad van Dijk
Hier rijden Ze in de Tuin.

Jan Maaskant
Aad van Dijk Kom er aan. 🤣

Dennis Wieringa
Ooooh 😳 Snel, oh, Wijzen van Facebook, Meld deze Ondaad. 🤣

Rick Bijlsma
Goed werk Politie, eindelijk weer is een Normale Nachtrust in plaats van Gewapend te Staan met Waterballonnen de Hele Nacht. 🤣

Diana Knorr
Hier in Rijsenhout is het ook Heel Storend de laatste tijd. Met wat Mazzel zijn dit Dezelfde Herrieschoppers (Zeer Vroeg in de Ochtend) en hebben we hier Onze Nachtrust Terug.👌🏼

Ron Maijenburg
Dat krijg je als alle Motorcross Circuits Gesloten worden door al die Milieu Zeikerds. Dan gaan ze Wild Crossen. Gemeente doe er wat mee. 😉

Sander Cornelisse
Hebben jullie de Bestuurder ook aan kunnen houden van deze Motor? Ik heb hem zien rijden door Uithoorn. Korte Broek, T Shirt, Geen Helm, reed steeds Door Rood, Haalde Alles en Iedereen Overal maar In.
Als zo’n jongen je aanrijdt, heb je echt een Uit Dagi

Van De Ruit Gerrit
Nog FF Geduld, komen ze met Elektrische Crossers, Hoor je Niks. 👊🏻

Sonja Burggraaf
Politie Basisteam Aalsmeer Uithoorn Vannacht was het weer Raak. Hoop, dat jullie ook gewoon eens rond 01:00 – 02:00 uur kunnen komen. Partij Vuurwerk in het Libellebos

Hubtwoska Aros
Vind het wel Leuk Speelgoed. Ik denk, dat ik er zelf een ga aanschaffen en ook nog een voor me Dochtertje. ik word er wel Spontaan van, Echt een Leuk Fappertje.

Janie Runcie
Het is wel een Overlast, het is ook in Kudelstaart, maar In Minder Mate.

Wendy Scholtens
Helemaal Blij mee, nu de Rest nog!

Vince van Driessche
Al veel langer heeft Iedereen Last van Iedereen. Zucht!!

Ruben Pels
Gei kende zeker Geen Wielie! 😛

Maarten Rooimans
Ik zag ze Over de Oostelijke Randweg Scheuren.

Aad van Dijk
Pak de Wielrenners Eens Goed Aan in Nederland.

Jan Maaskant
Aad van Dijk Juist, dat is een Plaag.

Vincent Versteeg
Jij ben Nooit Jong Geweest zeker, Arno Coenen. 🤣🤣🤣

Arno Coenen
Vincent Versteeg Zeker wel ! Ik kreeg ook Altijd een Pak Slaag. 🤣

Michel de Jong
Arno Coenen Van Johan Verwoerd zeker. 😛😉

Richard Autoschade
Crossen op Straat kan natuurlijk niet, maar Overal de Motorcross Banen Sluiten, Kan Natuurlijk Helemaal Niet. Geef die Baas zijn Motor terug met een Groot Stuk Bos of Weiland Erbij en je ziet hem Nooit Meer op Straat.

Mika Van Groenigen
Niks beters te doen zeker
Wordt alleen maar erger zo.
Ze kijken heus wel uit met die Motoren!!!!
Het klinkt Harder dan het is!!! Dus mensen Niet zo Zeiken, Alsjeblieft!
Jullie zijn Ook Jong Geweest.

Ronnie Van Klinken
Lekker man, FF je Motor uitproberen. Mensen leef en geniet. Gas op die Brommers.

Lydia Hueting
Klopt, Claudia.

Claudia Van Bemmelen
Ligt aan de Opvoeding.

https://www.facebook.com/politieaalsmeeruithoorn/posts/2562738684022942

Tijdslijn Jaren 2020 – 2021, Zijdelwaard, Gemeente Uithoorn

De Jeugd

De Jongeren Groep bestaat uit pakweg 25 tot 30 Personen in de Leeftijd tussen de 15 en 25 Jaar.

Deze Jeugdigen komen graag Buiten om met elkaar om te gaan.
Hun Activiteit betreft onder meer Zaalvoetbal, Gaming en Chillen (Buiten).
Gezellig Samenkomen, om wat te Eten en of te Drinken, veelal Gekocht bij Lokale Eet en Drink Gelegenheden.

Ze rijden graag rond op hun Brommers of Fietsen.

De Jongeren zijn Opgegroeid in Dezelfde Wijk, Zijdelwaard.
Ze kennen elkaar al Vanaf de Basisschool.

De Meeste uit deze Groep zijn van Marokkaanse Komaf of hebben een andere Multiculturele Achtergrond.
Omdat de Meerderheid een islamitische Opvoeding verkreeg, speelt er zo goed als Geen Alcohol en of Drugs Misbruik binnen deze Groep Jongeren.

Uithoorn

Uithoorn is een Dorp en een Gemeente, gelegen in de Nederlandse Provincie Noord Holland.

De Gemeente telde per 1 augustus 2020 volgens het Centraal Bureau Statistiek 29.817 Inwoners.
Op 19 november 2020 werd de Jongste, 30.000e, Inwoner geboren.

De Jongeren, waar in Bovenstaande Artikelen over bericht wordt, zijn voornamelijk Afkomstig uit of Woonachtig in een Buitenwijk, die ‘Zijdelwaard‘ heet. Deze Wijk grenst aan de Buurtgemeente Amstelveen.

De Wijk Zijdelwaard telt in 2020 7.070 inwoners.

Overlast

Sinds 2019 wordt de Bovenstaande Groep Jongeren vaak beschreven als een Overlast Gevend.

De onderstaande Nieuwsberichten handelen over de Verschillen in Beleving tussen Gemeente Uithoorn en de Bewoners van Zijdelwaard

Gemeente

Veiligheidsplan Gemeente richt zich op Daling Jeugd Overlast

Burgemeester Pieter Heiliegers van Gemeente Uithoorn (foto Rick FM)

Burgemeester Pieter Heiliegers en Wethouder Jeugd Ria Zijlstra hebben donderdag het ‘Plan van aanpak Jaarwisseling en Jeugdoverlast’ toegelicht aan de Commissieleden van de Gemeenteraad. Dit Plan van Aanpak is er op gericht de Veiligheid rond de Komende Jaarwisseling te verbeteren en de Algemene Jeugd Overlast in Uithoorn te verminderen.

Daarbij is het belangrijk om op te merken, dat de Jeugd Overlast gedurende het Jaar en rond de Jaarwisseling wordt veroorzaakt door ‘Slechts’ een Klein Gedeelte van de Jeugd in Uithoorn. De Maatregelen in het Plan van Aanpak zijn dan ook Gericht op die Specifieke, vaak Relatief Kleine Groep, die Overlast Veroorzaken.

De Gemeente werkt in de Uitvoering van het Plan nauw Samen met Jongerenwerkers, die Gespecialiseerd zijn in het Werken met Probleemjeugd. Het Jongerenwerk bestaat uit Twee Onderdelen, namelijk het Aanbod van Activiteiten voor Jongeren en het Specialistisch Jongerenwerk gericht op Contact met en Begeleiding van Jongeren. Jongerenwerkers leggen en houden Contact met Jongeren, die Aansluiting bij de Samenleving (dreigen te) verliezen. Ze leggen deze Contacten op Straat en bij de Overlast Locaties. Donderdag was Rivelino Rigters, Directeur van ‘Criminal Minded’ aanwezig om de Commissieleden uitleg te geven over hun Werk. De Gemeente heeft Criminal Minded in de arm genomen om samen met Streetcorner Werk het Specialistische Jongerenwerk op te pakken.
Rivelino Rigters ,,Ons Doel is om de Talenten van deze Jongens te benutten. We bieden Werk of Onderwijs Ondersteuning en we begeleiden op het Gebied van Persoonlijke Ontwikkeling. Verder organiseren en verzorgen we Activiteiten en Creatieve workshops of Masterclasses op het Gebied van Kunst, Cultuur en Sport. Wij begrijpen van die Jongens, dat daar een Behoefte ligt. Verder vinden we het zeer belangrijk, dat deze jongens Trajecten gaan volgen met als Doel om hun Talenten te Ontwikkelen.”

Camera Toezicht

Een ander Onderdeel van het Veiligheidsplan is de Inzet van Beveiligingscamera’s op het Busstation van Uithoorn. Woensdag 9 september is reeds één Camera opgehangen. Volgende maand zullen nog twee Extra Camera’s opgehangen worden op dit Station.

De Commissieleden wilden van de Burgemeester weten, of Camera Toezicht in Andere Delen van Uithoorn ook tot de Mogelijkheden behoort. ,,Dat is zeker een Optie,” aldus de Burgemeester stellig. Maar we kijken verder ook naar de Mogelijkheden om Personen een Gebiedsverbod op te leggen of een Groepsverbod in te stellen. Dit zijn echter Zeer Zware Middelen. Die mogen we Niet Zo Maar Inzetten. We moeten kunnen Bewijzen, dat het Écht Noodzakelijk is. Veel aangiftes vanuit de Samenleving helpt daar bij. Helaas merken we, dat InwonersMeld Moe’ zijn. Dat begrijp ik. Maar Zonder Aangiftes kunnen we bij het Openbaar Ministerie Niks beginnen. Dan hebben we Niet Voldoende Juridische Basis.”

In het Veiligheidsplan is er ook Aandacht voor de Wijk Groen Rode Scheg. Daar ondervinden Bewoners al een Lange Tijd Veel Overlast van Jeugd. De Maat is Voor de Inwoners Vol. Onlangs is daar nog een Steen door een Ruit van een Woning gegooid. Daarom is door de Gemeente besloten om de Gebeurtenissen in de Groen Rode Scheg op te pakken in het Kader van een “Opgave Gerichte Wijk Aanpak”. Dat houdt in het kort in dat de Gemeente Onderzoek doet om Beter Zicht te krijgen op de Wijk, Bewoners te betrekken bij Veiligheidsonderwerpen en hen te laten participeren in het Borgen van de Veiligheid in de Wijk. De Gemeente Uithoorn zal de Pilot, die is Gestart rond het Busstation in de Wijk Thamerdal en het Oude Dorp Uitbreiden met de Groen Rode Scheg en Omgeving. Naast deze Acties zal de Politie zorg dragen voor Extra Inzet in de Wijk. De Gemeenteraad heeft bovendien Extra Geld Beschikbaar Gesteld voor Meer Boa’s. Daardoor kunnen zij ook Vaker In de Avond en In het weekend op Straat aanwezig zijn. Waaronder in de Groen Rode Scheg.

In Aanloop naar Oud en Nieuw is er verder extra Aandacht voor Vuurwerk Overlast. Zo worden er Meerdere Vuurwerk Controles Ingepland. Jongeren, die door Politie of Handhaving worden Aangehouden in Relatie tot een Vuurwerk Overtreding, worden Direct Verwezen naar Bureau Halt. Verder overweegt de Burgemeester in Aanloop naar de Jaarwisseling om een Meldplicht in te stellen. Mensen, die zich Misdragen tijdens de Jaarwisselingmoeten zich Volgend Jaar Verplicht Melden op het Politiebureau, zodat ze Niet Opnieuw de Fout In gaan.

31 Arrestaties

Verder gaf Heiliegers donderdag aan, dat er dit jaar tot nog toe Twaalf Grote Incidenten zijn geweest. ,,In totaal zijn hiervoor 31 Arrestaties Verricht. Het Grootste Deel van de Raddraaiers komt uit Uithoorn.” Op de vraag vanuit de Commissie, of de Burgemeester of Wethouder ook in contact zijn getreden met Ouders van de Jongeren, was het antwoord ‘Ja’. ,,Je krijgt Verschillende Reacties. Een Aantal Ouders gaf aan Niet te Weten, dat hun Zoon Dit Doet en schrokken ervan. Maar er zijn ook Ouders die in alle Toonaarden Ontkennen dat Kun kind iets Fout doet. Dat is natuurlijk Jammer. Maar de Gesprekken zijn wel Nuttig. Ook al is het maar om het Kleine Feit, dat het voor de Jongeren Niet Leuk is, dat we Praten met hun Ouders.”

Wethouder Ria Zijlstra (Jeugd): ,,Naast Ouders hebben we tevens een Gesprek gehad met Vak College Thamen en de Moskee en willen we de andere Middelbare Scholen, Alkwin College en de Praktijkschool ook gaan betrekken. Met hen willen we ook Samenwerken om de Overlast Tegen te gaan.” Vervolgt: ,,Ik ben blij, dat er Heel Veel Jongeren in onze Gemeente zijn, die het Heel Goed Doen. Maar Helaas Niet Allemaal. We kunnen Niet Garanderen, dat we straks Helemaal Geen jeugd Overlast meer hebben, maar we gaan er Alles aan Doen om onze Inwoners weer een Veilig Gevoel te geven.”

De Gemeenteraad heeft eerder al Toegezegd aan het College van Burgemeester & Wethouders dat Al het Benodigde Geld Beschikbaar wordt Gesteld om de Veiligheid te Verbeteren in Uithoorn.

https://www.uithoorn.nl/Home/Nieuws_en_actualiteiten/Nieuws/Alle_nieuwsberichten/September_2020/Veiligheidsplan_gemeente_richt_zich_op_daling_jeugdoverlast

Rick FM, september 2020

https://www.rickfm.nl/veiligheidsplan-gemeente-richt-zich-op-daling-jeugdoverlast/nieuws/item?1165189

Buurt Bewoners

Jasper Leegwater – Vandalisme en Raddraaiers Gedrag in Uithoorn moet Stoppen: “Ze terroriseren de Boel

Uithoorn-  De voorgaande Jaarwisseling was een Grote Chaos in Uithoorn: Vijf Auto’s gingen In Rook Op, Brandweer Personeel werd volgens een Getuige van NH Nieuws Bekogeld met vuurwerk en Álle bushokjes op het Busstation werden Kapot Geslagen. Nu gaat de Gemeente Cameratoezicht Invoeren op het Busstation en worden Jeugdwerkers Ingezet. Volgens Omwonende Monique is dat Niet Genoeg. “Je moet ze iets geven, waarmee ze Bezig mee kunnen zijn.”

“Met Oud en Nieuw zijn hier Drie Auto’s in de Fik Gestoken. Het is Geen Kattenkwaad.” Monique loopt door Haar Eigen Straat, waar het Om de Hoek op een Parkeerterreintje vorig jaar misging. “Het was Zo Dichtbij het Woonhuis. Stel je voor, dat de Brand was Overgeslagen. Je Speelt gewoon met Mensenlevens.”

Monique verhuisde 15 jaar geleden naar de Anna Blamanlaan, vlak achter Winkelcentrum Zijdelwaard, om haar kinderen Gemoedelijk op te Laten Groeien. “Amsterdam was Niet Veilig Genoeg Meer om mijn Kinderen Onbezonnen op Straat te laten Spelen. Dus ben ik Naar Uithoorn Verhuisd, wat gewoon Een heel Kind Vriendelijke Gemeente was. Afgelopen jaren is dat Enorm Verslechterd.

Bewoner “Veel Mensen durven Niet Eens Meer met de Gordijnen Open te zitten

“Ik denk, dat we Als Bevolking Niet Bang Moeten Zijn, dat er Echt een Verplaatsing Plaatsvindt. De Inzet van het Plan van Aanpak geldt Niet alleen voor het Busstation. Er zijn Verschillende Delen van Uithoorn, waar vorig jaar Gedoe is Geweest en daar hebben we Een Uitgebreid Plan van Aanpak op.”

Zo worden er Jongerenwerkers Ingezet om In Gesprek te Gaan met de Jeugd, die Overlast Veroorzaakt. Monique zou Liever Zien, dat er een Jongerencentrum in Uithoorn komt, waar Jongeren tijd met elkaar en Jongerenwerkers kunnen doorbrengen. “Je moet ze Iets Geven, waar ze mee bezig kunnen zijn. Vroeger had je hier de Mix, Kinderen konden daar naar de Disco en daarmee houd je de Jongeren van de Straat.”

Volgens de Burgemeester is dit Voorstel ook door andere Inwoners ingediend. “De Jongerenwerkers, die we nu hebben, Kijken Per Individu. Hoe kunnen we helpen? (…) Het is en blijft Maatwerk. Zo’n Jongerenplek is een Oplossing, maar is Niet Zaligmakend.”

Eigen Camera’s

Snackbar Eigenaar Marvin Meeuw zag Met Lede Ogen Aan hoe het Busstation vorig jaar is Toegetakeld. Zijn Zaak zit Aan het Busstation en hij besloot eerder al Om In Actie te Komen: hij plaatste twee Beveiligingscamera’s. De Politie heeft drie keer een Beroep op zijn Beelden Gedaan na Incidenten op het Busstation.

De Ondernemer verwacht, dat het Dit Jaar Rustiger zal verlopen tijdens Oud en Nieuw. “Het is natuurlijk Niet Goed wat ze Gedaan hebben. Ik heb wel het Idee, dat dat Gewoon Eenmalig is geweest.”

NH Nieuws, 24 oktober 2020, 07.00 uur

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/275018/vandalisme-en-raddraaiersgedrag-in-uithoorn-moet-stoppen-ze-terroriseren-de-boel

Gemeente Uithoorn

Op basis van de Rapportages heeft de Gemeente een Plan van Aanpak In Werking Gesteld.

In dit Plan wordt de Nodige Jeugd Hulpverlening Ingezet en er zijn Gesprekken in Gang Gezet met de Jongeren en hun Ouders.

De Gemeente heeft In Samenwerking met de Politie een Aantal Jongeren uit de Groep in Vizier en Bestempelt als Meest Overlast Gevend, waarop vervolgens Extra Bevoegdheden aan de Burgemeester zijn Toegekend.

Deze Extra Bevoegdheden bestaan onder andere uit de Mogelijkheid om een Contact en of Gebiedsverbod Op Te Leggen.

Vergadering van de Gemeenteraad op 24 september 2020

Onderwerp Aanpak Jaarwisseling en Jeugd Overlast.

Vanaf 43 minuten, zoalste zien en horen in de linkjes hieronder, komt de Burgemeester aan het woord over het Inzetten van Bijzondere Bevoegdheden in Samenspraak met het Openbaar Ministerie en de Politie.

Let op! Deze vergadering is beperkt toegankelijk voor het publiek.
Maximaal 10 personen kunnen de vergadering bijwonen.
Aanmelding vooraf bij de griffie (griffie@uithoorn.nl) is daarvoor vereist.
Datum donderdag 24 september 2020
Starttijd 19:30
Locatie Raadzaal
Griffier Dhr mr. JH van Leeuwen
Voorzitter Dhr PJ Heiliegers

https://uithoorn.notubiz.nl/vergadering/773121/Gemeenteraad%2024-09-2020<

Plan van Aanpak

College van Burgemeester & Wethouders Uithoorn – Bericht aan de Gemeenteraad over Plan van Aanpak Jaarwisseling en Jeugd Overlast (1) (foto Staf RSMuseum)

College van Burgemeester & Wethouders Uithoorn – Bericht aan de Gemeenteraad over Plan van Aanpak Jaarwisseling en Jeugd Overlast (2) (foto Staf RSMuseum)

College van Burgemeester & Wethouders Uithoorn – Berichtaan de Gemeenteraad over Plan van Aanpak Jaarwisseling en Jeugd Overlast (3) (foto Staf RSMuseum)

https://uithoorn.notubiz.nl/document/9106272/1/04_%20Plan%20van%20aanpak%20jaarwisseling%20en%20jeugdoverlast%20-%20bericht%20aan%20de%20raad%20CieL%20200910

PDF
College van Burgemeester & Wethouders Uithoorn – Bericht aan de Gemeenteraad over Plan van Aanpak Jaarwisseling en Jeugd Overlast

Betrokken Personen en Partijen

Gemeente Uithoorn

Politie Uithoorn

Hulpverlening

De Gemeente heeft onder andere Jongerenwerkers in de arm genomen.

Mogelijke Oplossing? | Clubhuis

De Jongeren zelf geven aan, dat ze zich Erg Vervelen, vooral door het Effecten van de Corona Crisis Maatregelen.

Ze hebben Geen Vaste Plek, waar ze Samen Kunnen Komen.
Daarom zoeken ze elkaar Buiten op.

Mogelijke Oplossing?
Bijvoorbeeld een Clubhuis, dat zou een Eerste Belangrijke Stap kunnen zijn.
Mits natuurlijk Bemand door de Juiste Personen, Met daaraan Gekoppeld de Juiste Begeleiding en Mogelijkheden.

Tot op Heden is er in Uithoorn Geen Clubhuis.
Helaas.

Ontwikkeling 2021

Na Diverse Samenkomsten en Vergaderingen in de Wijk in Aanwezigheid van de Burgemeester Heiliegers, Buurtbewoners en de Jeugd, heeft de Gemeente zich Open Gesteld voor het Voornemen om een Clubhuis op te Richten.

Inmiddels is er een Ontmoetingsplek Opgezet Buiten de Desbetreffende Wijk, waar Amper tot Geen Gebruik van wordt Gemaakt.

Redactie De Ronde Venen – Jongeren Ontmoetings Plek in Uithoorn een Feit

Jeugd Agente Kim (rechts) en Jongerenwerker Ozan Balik en Onbekende in de Jongeren Ontmoetings Plek in Uithoorn (foto Nieuwe Meerbode)

Uithoorn – Op de Amsterdamseweg in Uithoorn (Naast de Profile) is maandag 21 juni een Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) geplaatst. Onder andere Wethouder José de Robles (Jeugd), Jeugd Agente Kim en Jongerenwerker Ozan Balik waren van de partij.

De Robles ”We zijn al lang bezig om de Jeugd een Plek te geven, waar ze samen kunnen komen. Daar is behoefte aan. Ik ben blij, dat de JOP er nu staat. Ik hoop, dat Onze Jongeren Er met Veel Plezier Gebruik van Maken.” De Bedoeling is, dat de Jongeren Zelf Verantwoordelijk zijn voor hun Nieuwe Plek. Dat betekent bijvoorbeeld, dat ze het Netjes moeten achterlaten als ze weggaan en dat ze Rekening moeten Houden met de Omwonenden.

De Plek van de JOP is Zorgvuldig Gekozen. Niet in een Drukke Woonwijk en Vlak naast de Openbare Weg, zodat er Goed Zicht op is. De Locatie is mede bepaald door de Jeugd Zelf. Bedoeling is, dat de Jongeren in Samenwerking met het Jongerenwerk een Barbecue organiseren om op deze Manier Kennis te Maken met de Omwonenden.

Nieuwe Meerbode, 23 juni 2021

https://www.meerbode.nl/jongerenontmoetingsplek-in-uithoorn-een-feit/

Jaarwisseling en Avondklok

Tijdens de Jaarwisseling en in de Avondklok Periode voelde de Jeugd zich Erg Opgejaagd en Overvallen door de Betreffende Autoriteiten.
Dit heeft de Jeugd dan ook zo laten weten tijdens de Vergadering.

De Frictie tussen Politie, Buurtbewoners en de Jeugd kan Zo Nu en Dan Nog Heet Oplopen, zie Openbaar Facebook Bericht van de Politie, waarin de Buurt en Jongeren zich uiten.

Facebook, 24 juli 2021, 13:28

https://m.facebook.com/politieaalsmeeruithoorn/posts/2562738684022942

Wie zijn er voor onze Veiligheid in Uithoorn en De Kwakel? (foto Veiliigheidskrant)

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Cross+Motor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zijdelwaard
https://robscholtemuseum.nl/?s=Uithoorn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Heiliegers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ria+Zijlstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=José+de+Robles
https://robscholtemuseum.nl/?s=DROS
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dienst+Regionale+Operationele+Samenwerking
https://robscholtemuseum.nl/?s=Motorteam+DROS
https://robscholtemuseum.nl/?s=Amstelveen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marokko