AD – Documentaire Arrestatie Hofstadgroep + Omroep West | AD – Belegering Antheunisstraat, 10 november 2004 + Linkse Moskee – Portret Geestelijk Leider Hofstad Groep

Pim Fortuyn († 6 mei 2002) & Theo van Gogh († 2 november 2004) (foto Bodybuilding.nl Forum)

Documentaire over Arrestatie Hofstadgroep

Anderhalve dag lang was de Antheunisstraat in het Laakkwartier het Centrum van de Wereld, nadat een Arrestatie van Twee Leden van de Hofstad Groep, met Moslim Radicalen, Afschuwelijk is Fout Gegaan. Vijf Politie Mensen raakten Gewond. Buurtbewoners stonden erbij, keken ern aar en vergeten het nooit meer. Tien jaar later blikken AD, Haagsche Courant en Omroep West gezamenlijk terug.

De Mobiele Eenheid staat Gereed om een Einde te maken aan de Bezetting van het Pand in de Antheunisstraat (foto Haagse Courant)

Speciale Eenheden kiezen Positie op de Daken (foto Haagse Courant)

Allah akbar! Allah akbar!Kreten klinken uit de Portiekwoning aan de Haagse Antheunisstraat. Kom maar, hier hebben we Jaren Op Gewacht, schreeuwen ze. Het is het eerste wat de Mannen van het Arrestatieteam horen, Direct na de Explosie. Er klink Radicaal Islamitische Muziek. Er is Iets Mis. Gruwelijk mis. Die Nacht, vandaag Exact Tien Jaar Geleden, zijn de Leden van het Arrestatie Team Gebeld.

Ze moeten zich met Spoed op het Hoofdbureau melden voor een Arrestatie van Leden van een Groep Moslim Radicalen, de Hofstadgroep. Het is amper een week na de Geruchtmakende Moord op Theo van Gogh, wiens Moordenaar Mohammed B, eveneens betrokken bij deze Extremistische Moslim Jongeren. De AIVD zegt Sterke Aanwijzingen te hebben, dat er Plannen zijn voor een Aanslag in Nederland. Zeven Leden moeten door het Hele Land worden aangehouden. Het Arrestatie Team gaat op weg om er in Den Haag twee op te pakken: de 19 jarige Jason W en de 22-jarige Ismaïl A.

Om half drie vertrekken de Arrestatie Teamers. In het Holst van de Nacht, zodat het Verrassingseffect het grootst is. In een Treintje snellen ze de trap op, de Stormram in de Aanslag, maar na Twee Dreunen weten de Geharde Politiemannen, dat er iets Niet in de Haak is.

2006 Hofstadgroep Verdachte Jason W arriveert bij de Bunker in Amsterdam Osdorp (foto AD)

Rare Stilte

Waar de Deur het met een paar Stevige Uithalen van deBoem‘ zou moeten begeven, blijft alles Angstwekkend op zijn plaats. De Deur is Gebarricadeerd, naar later blijkt met een Metalen Bed Spiraal. De Arrestatie Teamers veranderen van Tactiek en beginnen op de Bovenkant van de Deur te rammen. Langzaam versplintert het Hout. De Genadeklap klinkt, maar voor de Mannen Opgelucht kunnen Ademhalen, klinkt er een Gigantische Knal, Gevolgd door de Kreten van de Jonge Moslim Mannen.

Het is het momen , dat de Bewoners in de Straat recht Overeind in Bed Schieten. ‘Maar daarna bleef het Stil. Een Rare Stilte. Normaal hoor je al snel Sirenes gaan, maar dat gebeurde maar niet,’ vertelt Corrie Opstal.

Na een tijdje houdt de Haagse het Niet Langer Uit in Bed. Ze sluipt Naar Beneden, wil de Voordeur Open  Doen, maar besluit op het laatste moment eerst door het Raam Naar Buiten te Kijken.Wat ik toen zag. Daar schrok ik zo van. Ik zag Mannen met Schilden, met Grote Geweren. Midden op Straat lag mijn Groencontainer. Daarachter lag er nog een. Er werd Geschoten. Het leek wel Oorlog.’

Dit Verhaal kwam tot stand in een Samenwerking tussen AD, Haagsche Courant en Omroep West. TV West zendt maandagavond om 17.54 uur, 19.09 uur, 20.24 uur, 21.39 uur, 22.54 uur en 00.09 uur de Mini Documentaire uit: ‘De belegering van de Antheunisstraat‘.

Bewoners bleven zich Verstoppen

Uit Veiligheidsoverwegingen worden die nacht 128 Woningen in de Buurt van Atheunisstraat 92 Ontruimd. De Twee Moslim Radicalen zouden Mogelijk over een Bom Beschikken. Het blijkt voor de Politie een Allerminst Eenvoudige Klus. De Wijk kent Nogal Wat Illegale Bewoners, die zich voor de Agenten Zo Lang Mogelijk blijven Verstoppen. Tot laat op de dag, als de Belegering al meer dan twaalf uur aan de gang is, komen er nog Mensen te voorschijn, Soms Letterlijk uit een Kast. De teller blijft uiteindelijk op Zo’n 400 Mensen staan.

AD, 10 nov. 2014 Laatste update 3 april 2016, 09:16

https://www.ad.nl/den-haag/documentaire-over-arrestatie-hofstadgroep~aa0c9f70/

De Belegering van de Antheunisstraat, 10 november 2004 (Korte Documentaire)

Gepubliceerd 7 nov. 2014

Korte Documentaire over de Mislukte Inval en de Daarop Volgende Belegering van de Antheunisstraat in Den Haag, Tien Jaar Geleden. Hofstadgroep Verdachten Jason W en Ismail A moesten daar worden aangehouden.

Een Productie van Omroep West en het AD.

Reacties
https://youtu.be/Sh20TNdaSOM

Portret Geestelijk Leider Hofstad Groep

Gepubliceerd 25 dec. 2013

Linkse Moskee

2006 Een Portret van deze Abu Khaled, ook wel de Syriër genoemd.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Redouan_al-Issar

Reacties
https://youtu.be/6Ykj1xaYPyQ

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Omroep+West
https://robscholtemuseum.nl/?s=Linkse+Moskee
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pim+Fortuyn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Theo+van+Gogh
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mohammed+B
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jason+W
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ismaïl+A
https://robscholtemuseum.nl/?s=Redouan+al+Issar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hofstadgroep
https://robscholtemuseum.nl/?s=Moslim
https://robscholtemuseum.nl/?s=Moslim+Radicalen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Aanslag+in+Nederland
https://robscholtemuseum.nl/?s=AIVD
https://robscholtemuseum.nl/?s=Arrestatie+Team
https://robscholtemuseum.nl/?s=Laakkwartier
https://robscholtemuseum.nl/?s=Antheunisstraat

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image