AC – ‘Licht naar de Achterdam’ + De Telegraaf – Uitbundig kerstfeest op rosse Achterdam + Alkmaar Centraal – Live muziek, glühwein en kerstpakketten op Alkmaarse Achterdam (Video)

‘Licht naar de Achterdam’

Alkmaarse Courant, 22 december 2017

Alkmaarse Courant, 22 december 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

Uitbundig kerstfeest op rosse Achterdam

Gepubliceerd op 25 dec. 2017

Geen kerstlichtjes op de Achterdam? Dat laten ze in Alkmaar niet gebeuren. Met kerstbomen, een piano, nep sneeuw en glühwein brachten locals toch een beetje kerstfeest naar de rosse straat van de Noord-Hollandse stad.

Reacties:
https://youtu.be/Jd_fphIxfrg

De Telegraaf, 25 dec. 2017, 10:40

https://www.telegraaf.nl/video/1471928/uitbundig-kerstfeest-op-rosse-achterdam

Live muziek, glühwein en kerstpakketten op Alkmaarse Achterdam (Video)

De meeste vaste bezoekers keken toch even vreemd op toen een stoet met kerstlampjes verlichte mensen en een kampvuur op wieltjes ‘hun’ Achterdam in kwamen rijden.

Het was een actie van Tamara Roos, die na de berichten van de afgelopen weken over het ontbreken van kerstverlichting op de Achterdam (https://www.alkmaarcentraal.nl/nieuws/60011939-gemeente-houdt-verbod-kerstverlichting-op-achterdam-in-stand), vond dat daar toch iets aan gedaan moest worden.

“Een kleine moeite en ik ben morgen al thuis. Dus vanavond vind ik het leuk om met deze groep mensen licht te brengen op een donker plekje van Alkmaar”, zo antwoord ze op de vraag, waarom ze niet thuis is op kerstavond.

De stemming zat er goed in en bedoeling was om een uur lang kerst te vieren. Toch kon dat niet helemaal worden af gemaakt, na zo’n drie kwartier kwam het signaal, dat het mooi was geweest en vertrok de stoet weer naar HAL25, waar vandaan ze ook was vertrokken.

Volgens exploitant Kees van Ojen is de kans klein, dat er zich komend jaar weer een ‘verlichtingsrelletje’ voordoet. “Het is wel mooi zo” laat hij weten. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte een fotoreportage van de actie die op onze Facebookpagina (https://www.facebook.com/pg/alkmaarcentraal/photos/?tab=album&album_id=1534180236663480) te zien is.

Alkmaar Centraal, 25 december 2017

https://www.alkmaarcentraal.nl/nieuws/60012229-live-muziek-gluhwein-en-kerstpakketten-op-alkmaarse-achterdam-video