AC – ‘Grafzerken’: Rustplaats kunstwerk + Matthie Bergman – ‘Zielsgelukkig’ om plek + Henny Weel – De Microben: Eerbetoon aan Louk van Meurs + Rita Koppedraaijer – Opmerkelijk

‘Grafzerken’: Laatste rustplaats voor kunstwerk

Alkmaarse Courant, 17 januari 2018

Alkmaarse Courant, 17 januari 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

‘Zielsgelukkig’ om nieuwe plek beelden

Alkmaarse Courant, 17 januari 2018

Alkmaarse Courant, 17 januari 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

De Microben: Eerbetoon aan Louk van Meurs

Egmond aan Zee – Als in 2003 de opzichter van de gemeentewerf in Egmond aan Zee vraagt aan Henny Weel en Agnes Freyée, of ze een dorpsvereniging willen oprichten, pakken ze dat plan op. Ze zijn bij hem gekomen met een groenplan en het verzoek om het dorp te verfraaien. Ze vragen vier heren er bij: wijlen Kees Zwart en wijlen Joop Smit en Henk Bosman en Dick van Amstel en gaan brainstormen samen.

In 2004 wordt bij de notaris de Vereniging Dorpsbelangen Egmond ‘PAREL’ aan Zee officieel ingeschreven. Het dorp wordt verdeeld in zeven delen met voor elk deel een vertegenwoordiger (DDV-er) en een vervanger, waardoor er nog eens veertien mensen zich een PAREL kunnen noemen. Louk van Meurs is de DDV-er voor haar dorpsdeel en roept in 2005 onze hulp in. Kees Zwart, Joop Smit, Mart Wijker, Gerard Stam en Nico de Boer wrikken de loodzware delen van haar kunstwerk ‘De Microben’ los van het balkon van het gebouw van de Keuringsdienst van Waren in Alkmaar, dat gesloopt moet worden. Louk wil, dat het behouden blijft voor Egmond aan Zee en schenkt het aan de ‘PAREL,’ evenals later het beeldhouwwerk ‘De Golf’ van haar man GeertJan van Meurs, dat in de voortuin van de Sterflat wordt geplaatst in 2011.
In 2005 richten tien Egmond aan Zee-se import vrouwen een vriendinnenclub op, met Louk als oudste lid, die een keer per maand bij elkaar komt en dat tot op heden nog steeds doet. Het bestuur van de ‘PAREL’ en Louk onderzoeken veel locaties, die allemaal onmogelijk blijken gezien de zwaarte van de gietijzeren delen. Al die tijd liggen de vijftig delen op de gemeentewerf in Egmond aan Zee en later in Schoorl. Louk overlijdt in 2013 met de wetenschap, dat we de aan haar gedane belofte van plaatsing van haar kunstwerk zullen waarmaken. Met de plaatsing in de tuin van Zorg cirkel Prins Hendrik in 2015 waren de PHS en wij tevreden. Helaas moest door de monumentale status voor de hele tuin naar een andere plek worden gezocht. Die werd gevonden op de Sportlaan, op een stuk grond bij de Uitkijktoren, tegenover de ingang van de Roompot. Het plan werd volgens de officiële regels door de gemeente in de krant gepubliceerd en goed gekeurd. Er zijn geen bezwaren ingediend. Louk had ons volledige vrijheid van handelen verleend en vertrouwen geschonken.
Gekozen is voor veertien driehoeken op een speelse manier geplaatst, totaal 42 stuks. Drie delen zijn gebroken op de werf en vijf delen zijn geschonken, overeenkomstig de wens van Louk, aan een persoonlijke vriend. Twee bloembakken worden geplaatst en er komen bolletjes in de grond om het zwarte gietijzeren kunstwerk kleurrijk te omgeven. De gemeente Bergen heeft zijn volledige medewerking en financiële steun gegeven bij het verplaatsen van het kunstwerk, evenals de heren van het groen en de firma Duinmeijer, waarvoor onze dank.
Het volledige bestuur van de PAREL is blij, dat nu, na dertien jaar, het werk van Louk van Meurs een goede plek heeft gevonden en zij de belofte aan haar heeft kunnen waarmaken en zij daarmee haar bestuurlijke periode heeft kunnen afsluiten. Namelijk, zoals aangekondigd op de Algemene Leden Vergadering (ALV), in maart 2017 zullen enkele bestuursleden in 2018 stoppen na vijftien, twaalf of tien jaar PAREL. Gelukkig zijn er nieuwe bestuursleden gevonden, die op de ALV in april, na verkiezing, het stokje zullen overnemen, zodat onze Vereniging Dorpsbelangen Egmond ‘PAREL’ zich voor het dorp kan blijven inzetten!

Contact, maandag 22 januari 2018 – 10:48

http://www.rodi.nl/widgets/1695-egmond/nieuws/1445771-de-microben-eerbetoon-aan-louk-van-meurs

Opmerkelijk artikel in Contact van 24 januari 2018!

Opmerkelijk artikel in Contact van 24 januari 2018! (foto Facebook)

Afgelopen week ben ik benaderd door de erfgenamen van Louk van Meurs. In een gesprek met hen werd mij heel helder en duidelijk verteld dat het hekwerk (zie foto) van Louk van Meurs zonder goedkeuring van de erfgenamen is geplaatst op de Sportlaan door de dorpsvereniging de Parel.
De gemeente is hiervan op de hoogte maar heeft er niks aan gedaan om dit tegen te houden!
(Mails heb ik in mijn bezit, ik verzin het niet!)
De erven houden zich dan ook het recht voor het hekwerk terug te eisen.

Overigens spreken de erven hun verbazing uit over de manier waarop wordt omgegaan met de nalatenschap van hun moeder! De erfgenamen zien graag de delen weer terug komen als hekwerk, zoals het bedoeld is.
Het zou zomaar kunnen dat hier het laatste woord nog niet over gezegd is!

Reacties:

Alies De Lange
Nou dat is inderdaad een bijzonder verhaal. Blijkbaar gaat Henny Weel voor op de erven

Rita Koppedraaijer
Heel bijzonder Alies!
Er is in oktober contact geweest tussen Mevr. Weel en de erfgenamen, ze was teleurgesteld en heeft daarna niks meer van zich laten horen!
De gemeente is hiervan op de hoogte en doet vervolgens niks!
Ja ze gaan over tot plaatsing!!!

MamaMel Gul
Mevr Weel moet zich diep schamen!!! Zo ga je niet om met mensen…. Bah!

Rita Koppedraaijer
MamaMel Gul in de mail is te lezen dat de erfgenamen ook eerder (plaatsing bij de PHS)nooit iets gevraagd is en ook niet na het overlijden van Louk.
Louk kon trouwens tot op het laatst haar zaken heel goed regelen, aldus de zoon van Loek.

MamaMel Gul
Dus gewoon tot twee keer aan toe!! Pfff

Rita Koppedraaijer
MamaMel Gul ja en dan beweren dat de erven helemaal blij waren met de locatie bij de PHS. Ze wisten van niks zo is uit de mails te lezen.

MamaMel Gul
schandalig!

Sjef Kenniphaas
Rita Koppedraaijer De Gemeente doet niks Rita, maar ze draaien wel op eigen initiatief voor de kosten van de verplaatsing op.

Nathalie Peters Koopmans
Maar hoe kan de gemeente dan voor de kosten opdraaien, als de kansparels tot 2x toe kennelijk voor de plaatsing hebben gezorgd?

Gerard Kruijff
In het artikel staat dat het is geschonken aan de “Parel”. Hoe zit dat dan weer?

Rita Koppedraaijer
Dochter en zoon zijn de erfgenamen zo staat te lezen in de mail!
Er is nergens een papier waarop staat dat het werk aan de gemeente Bergen of aan de Parel is geschonken.

Gerard Kruijff
Ah, oke, dan is dat lastig te bewijzen voor de “Parel” We kunnen ze ook een kleurtje geven. Suggereer maar wat he.

Rita Koppedraaijer
De erfgenamen zien het graag terug komen als hekwerk zoals het ooit bedoeld was, dat heeft hun voorkeur!

Ineke Braak-van Kasteel
Gerard Kruijff Pas op hoor!!! kleurtje geven mag niet. Dan wordt het allemaal nog erger. Er was een bestemming voor De Microben in Enkhuizen destijds. De Parel wilde graag een bestemming in Egmond. Samen met Louk is daarnaar gezocht, maar geen geschikte plaats gevonden. Vervolgens zijn ze in de opslag terecht gekomen van de gemeente. Nadat Louk is overleden is het gedoe begonnen. Uiteindelijk in de PH. Als er geen eigendomsbewijzen zijn bij Parel of gemeente dan is het als hek ontworpen kunstwerk de Microben van de erven. Het staat nu op gemeentegrond dus is de gemeente verantwoordelijk. Ik hoop dat er een goeie verzekering op is afgesloten i.v.m. eventuele beschadigingen aan het kunstwerk.

Gerard Kruijff
Hoi Ineke, ik pas wel op hoor. Het eigendom ligt bij de erven, helder.

Rita Koppedraaijer
Ineke Braak-van Kasteel klopt Ineke, over de zeevaartschool te Enkhuizen, wordt in de mail ook over gesproken!
Beheren
Leuk
· 2 d
Ineke Braak-van Kasteel
Gerard Kruijff, pffff gelukkig. Ik zag je al gaan met je paletje.

Sjef Kenniphaas
Ineke Braak-van Kasteel Nogmaals, het zijn geen microben. Het zijn schimmels die in voedsel voor (kunnen) komen. (Vandaar dat het bij de Keuringsdienst van Waren heeft gehangen) Dus wat heeft Egmond aan Zee met voedselschimmels?

Nathalie Peters Koopmans
Koopmans Helemaal niks sjef

Sjef Kenniphaas
Nathalie, beschimmeld voedsel hoort in de groene bak

Nathalie Peters Koopmans
Dat is zeker waar, maar zou dit niet tof staan bij t nieuwe gebouw van de keuringsdienst van waarde?

Sjef Kenniphaas
…. van waren….. niet van waarde; da’s ’n tv-programma

Alies De Lange
Artikel komt een beetje over als “mijn straatje is schoongepoetst”.

Rita Koppedraaijer
Ja, zo lees ik het ook.
Zo hoort t toch niet te gaan?

Alies De Lange
Nee inderdaad niet Rita

Alexandra Vlamings
Goed bezig Rita!

Jeannette Van Leuven
Als het weer een hekwerk zou worden weer ik een heel mooie plek. Langs de trap naar het vissers monument. Het is maar een idee hoor

Rita Koppedraaijer
Jeannette, bijvoorbeeld. De erfgenamen hebben zelf ook een plek in hun gedachte! Zou dus zomaar kunnen dat de advocaat van de erven, gemeente opdracht geeft om de delen van t hekwerk eruit te halen.
Wat denk je van de kosten? Nu heeft de gemeente het plaatsen betaald , wij dus en dan straks nog een keer ?

Jeannette Van Leuven
frans tiebout , de penningmeester van de parel heeft misschien nog wel een potje

Sabine Krab
Doofpotje denk

Nathalie Peters Koopmans
Maar is t dan geplaatst door de kansparels qua plaats? Of is dat echt door de gemeente gedaan?

Sabine Krab
Kansparels?

Nathalie Peters Koopmans
Ja de mensen van de parel (kansparels) sorry kan er gewoon geen goed woord meer van maken.
Moet je kijken hoe die kunst er nu uit ziet, als er met dodenherdeking kransen bij gelegd worden is t helemaal af.

Leonora Pannekeet
Goed idee

Leonard Toepoel
Heel terecht!! Ze horen niet in de grond te worden geplaatst. De elementen zien er nu al gehavend en niet onderhouden uit. Het is een kwestie van tijd dat ze helemaal tot een bonk roest verworden zijn op deze manier. Het lijkt zo net op een grafheuvel. Geen mens weet wat het voorstelt en waarom het daar zo staat.

Marc van Meurs
Ik wil u hartelijk bedanken voor alle informatie die u op deze plek heeft gegeven

Leonard Toepoel
Ik ben een voormalig medewerker van de Keuringsdienst van Waren Alkmaar, microbioloog, en heb van 1990-1998 in het gebouw gewerkt waar het kunstwerk heeft gehangen en vind het schandalig hoe het kunstwerk nu behandeld wordt.

Sabine Krab
Wij ook hoor. Zeer Respectloos. Maar zo gaat men ook met de inwoners om tegenwoordig. Die hebben dit zelf, echt niet verzonnen. Hoop dat we daar ook echt iets aan kunnen gaan veranderen na de verkiezingen.

Nathalie Peters Koopmans
Leonard ik denk dat veel egmonders precies zo denken t is om te huilen, helaas is dat de tactiek van gemeente en de kansparels van de parel groep om niet na te denken, en letterlijk en figuurlijk schijt te hebben aan wat andere er van vinden.

Rita Koppedraaijer
Leonard Toepoel, let maar op er komt straks een keurig bordje bij te staan met geringe uitleg en vooral met de naam van de Parel erbij, niet te vergeten!
Wat zo in en in triest is dat Mevr. Weel inclusief het voltallige bestuur op geen enkele wijze in gesprek gaan met de inwoners en in dit specifieke geval met Marc Meurs.
Gewoon hun eigen zin doordrammen.
Het lijkt wel een politieke partij.

Sabine Krab
Ze richten zelf vaak de klankbord groep op Rita Koppedraaijer dan praten die niet tegen.

Sabine Krab
Nee die praten en tekenen mee..

Kim Blok
Wat erg voor die mensen zeg…

Marco de Graaff
Geef ze terug zijn wij ervan af

Nicky de Heer
het bestuur van de Parel niet kan bewijzen dat het aan de vereniging is geschonken, dan wordt het als bestuur toch tijd je conclusies te trekken, excuses te maken en terug te treden?
Een erfenis toe-eigenen gaat echt heel ver!

Rudolf Scheltinga
Vraagt om opheldering …. alle partijen ff aan dezelfde tafel?

Rita Koppedraaijer
Dat zou je denken.
Maar zo makkelijk is dat niet.
wee partijen lieten niks meer van zich horen.
Dan wordt t toch lastig praten in je eentje.

Rudolf Scheltinga
Tja….

Marc van Meurs
De partijen gaven aan dat ik eigenlijk te laat was omdat het hele plan al was goedgekeurd . Ze gaven mij het idee dat er eigenlijk geen weg terug was. Ik heb toen aangegeven dat ik niet van plan was officiële stappen te nemen maar dat het hele plan mij tegenstond. Bovendien vind ik het raar dat ik of mijn zus nergens van op de hoogte zijn gesteld.

Rita Koppedraaijer
Marc van Meurs ik heb nog even nagekeken wanneer de vergunning verstrekt is. Als ik naar jouw mailwisseling kijk reageerde jij ruimschoots binnen het bezwaartermijn!
Dus van een formele weg terug had in mijn optiek sprake kunnen zijn.

Sjef Kenniphaas
Welkom Marc, in de wereld van list en bedrog

Rita Koppedraaijer
Marc ik heb de mail mbt de vergunning en het bezwaartermijn, die zal ik jou doen toekomen!

Marc van Meurs
Laat maar ik ben niet zo van de officiële stukken het gaat mij meer om gewone beleefdheid

Rita Koppedraaijer
dat begrijp ik en waardeer ik ook zo!

Marc van Meurs
Nu er zoveel commotie is ontstaan over de reliëfs die mijn moeder indertijd heeft gemaakt voor het hekwerk van de keuringsdienst in Alkmaar ga ik ook maar een keer reageren in het openbaar. Ik ben vanmorgen gaan kijken hoe ze er bij staan. Indertijd heb ik Henny van Weel van de Parel en Ben Godijn de gebiedscoördinator voor de gemeente benaderd omdat me het een heilloos plan leek om het hekwerk op een andere manier te gaan gebruiken dan waarvoor het indertijd gemaakt is. Nu staat zeker één deel van het reliëf op z’n kop en nog steeds is alles bevestigd met die dikke houten palen. De palen gaan op die manier meewerken met het reliëf. De onderkanten zitten in de grond en bovendien zijn de bovenkanten vaak niet op gelijke hoogte geplaatst. Als het idee al zou deugen is het in ieder geval zo slecht uitgevoerd dat het niet om aan te zien is.

Rita Koppedraaijer
Wat stel je voor Marc?

Alies De Lange
Redelijk respectloos dat ze zo omgegaan zijn met het prachtige hekwerk wat je moeder heeft gemaakt

Sjef Kenniphaas
Marc, je schrijft hierboven dat minstens één deel op z’n kop staat. Rita en ik hebben uitleg gekregen van een deskundige, iemand die 40 jaar deze schimmels onder zijn microscoop heeft gezien en destijds ook werkzaam was bij de Keuringsdienst van Waren in Alkmaar waar het Hekwerk van wijlen jouw moeder aan de gevel hing.
De Aspergillus- en Penicilium schimmel hebben bolvormige sporen, conidiën genaamd. Deze conidiën groeien naar boven.
Als je nu de 42 schimmels bekijkt, zul je zien dat bij meer dan de helft de conidiën naar beneden zijn geplaatst, erger nog: Bij meer dan 10 van deze elementen zijn de conidiën onder het zand geschoffeld.

Astrid Wiebenga
Louk heeft mij uitgelegd dat de schimmel-onderdelen zo zijn ontworpen dat ze zowel rechtop als op hun kop aaneen geplaatst konden worden, omdat de dwarspootjes steeds op gelijke hoogte aansluiten. In het oorspronkelijke hekwerk/ balustrade zie je ook dat de onderdelen niet allemaal dezelfde kant op staan, ook op hun kop. Dat maakt t zo’n gevarieerd geheel.

Marc van Meurs
Dat klopt deels. Er zijn elementen bij die op twee manieren kunnen en elementen die maar op één manier moeten worden geplaatst. Er is niet goed naar de oorsprinkelijke plaatsing gekeken.

Leonard Toepoel
Sjef, je moet de elementen vergelijken met hoe ze eerder hebben gehangen daar hebben we samen eerder over gediscussieerd. De afbeeldingen zijn waarschijnlijk gemaakt van preparaten van schimmels die tussen 2 glasplaatjes onder de microscoop zijn bekeken. De sporen (conidiën) liggen dan plat en liggen alle kanten op. Er is dan geen boven- en onderkant. De kunstenaar heeft er haar eigen interpretatie aan gegeven en die is weergegeven in het kunstwerk hoe het eerder heeft gehangen. Het is dus belangrijk dat daar rekening mee gehouden wordt.

Rita Koppedraaijer
Los van het Opmerkelijke artikel hierboven vind ik het Opmerkelijk dat de dorpsvereniging olv Mevr. Weel zo haar gang kan gaan in ons mooie Derp!
Opmerkelijk dat de gemeente niet de verbinding heeft gezocht tussen de erfgenamen en de Parel. Opmerkelijk dat de dorpsvereniging de Parel olv Mevr. Weel, na veel commotie, na de eerste plaatsing NIET de verbinding heeft gezocht met de inwoners. Opmerkelijk dat de dorpsvereniging de Parel DE gesprekspartner is voor de gemeente en andere betrokken inwoners met hun burger initiatieven afgeserveerd worden onder het mom van “wij praten met de Parel!”
Wij inwoners hebben daar niks aan want de Parel praat niet met ons!

Sjef Kenniphaas
Bam! De spijker op z’n kop!

Rita Koppedraaijer
Het zijn de feiten Sjef, niks meer niks minder.

Sjef Kenniphaas
Ik sprak vanmorgen een (prominent) ondernemer in de Voorstraat: Ook hij was er van overtuigd dat de Dorpsvereniging buiten de bewoners om bezig is. Op het feit dat de Parel de reacties op Facebook negeert zei hij: “Dan zijn ze niet meer van deze tijd”

Nathalie Peters Koopmans
Maar wat voor mensen zitten er bij de dorpsvereniging?

Nicky de Heer
goed verwoord Rita.
Als ik het artikel goed lees, is de Parel ook op initiatief van de gemeente opgericht waarbij specifiek bepaalde mensen zijn gevraagd.
Of lees ik dat verkeerd?

Sjef Kenniphaas
Nathalie , op hun website staat wat informatie (als de linkjes het doen, de links naar nieuwsbrieven werken in elk geval niet):
Egmond Parel aan Zee – Vereniging Dorpsbelangen Egmond
http://www.egmondparelaanzee.nl/

Nathalie Peters Koopmans
Dus als ik t goed heb zitten er 7? Mensen maar in die parel groep en dat besluit dus voor de egmonders…

Sjef Kenniphaas
Het is een bestuur van 7 personen, die doet alsof ze in overleg met de leden besluiten neemt, maar het lijkt er op dat ze dat enkel na overleg doen.
Ze doen wazig over het ledenaantal, maar volgens een betrouwbare bron hebben ze nu zo’n 300 leden. Die je overigens nauwelijks hoort op Facebook. En dat is heel jammer.
Beheren

Rita Koppedraaijer
Nicky de Heer ja zo is ooit dit ontstaan. Inmiddels zijn we wel eens aan ern nieuwe vorm van wijkgericht werken toe. Burgerparticipatie kun je op vele manieren invullen en steunen.

Nathalie Peters Koopmans
Maar zijn die 300 leden dan wel bestaande mensen? je zou toch zeggen dat ook deze groep mensen met de tijd mee moeten gaan, en dus ook op facebook etc actief zouden moeten zijn.

Sjef Kenniphaas
Nathalie: mag toch hopen dat hun leden bestaande mensen zijn. Hun ledenbestand is echter niet openbaar, dus weet ik het verder niet.

Nicky de Heer
Rita, het is alleen vervelend dat de gemeente met deze club een convenant heeft afgesloten en subsidie geeft …
Wel logisch aangezien ze deze club zelf verzonnen hebben…

Nicky de Heer
Sjef, helaas de privacywetgeving die ook nadelen heeft

Sabine Krab
Tja. Klankbordgroep die mee denkt en tekent? Petitie opstarten voor zichzelf. Heel normaal hier

Sabine Krab
Q-Team met alleen de architect er in. Die het geheel zelf ontworpen heeft. Heel betrouwbaar

Nicky Charmant
Het zou toch wat zijn , een zelfverzonnen club met een ledenaantal van vervlogen tijden , mensen die ooit lid zijn geweest of al lang en breed onder de groene zoden liggen gewoon nog meetellen en zo het rijk subsidie aftroggelen en vreemde projectjes uitvoeren en mooi als troef achter de hand gebruikt kan worden. Commissie stiekem ?

Sabine Krab
Het is een feit Nicky Charmant. Dat daarmee gesjoemeld word

Sabine Krab
Alles is nep. Zelfs de petities start men zelf op

Nicky de Heer
van de site:
Vereniging Dorpsbelangen Egmond,‘ parel’ aan Zee telt een groeiend aantal leden. Maar om ons werk goed
te kunnen doen, is het noodzakelijk ons draagvlak te verbreden. Wij vragen u daarom dan ook lid te worden.
en laten leden nu het bestuur kunnen ontslaan …

Sabine Krab
Ken iemand mensen van de parel? Op Henny na? Als het er 300 zouden zijn? Zou dat toch in een dorp moeten lukken om er 10 van te vinden?

Nathalie Peters Koopmans
Nou zo zat ik dus ook sabine , dat moet uit te zoeken zijn

Nicky de Heer
durf te dromen Sabine. Misschien is er zelfs wel eentje actief op FB EN durft zich kenbaar te maken …
Dat zou fijn zijn.
De kritiek is ook zeker niet persoonlijk maar puur gericht op de fouten in het beleid

Sabine Krab
Laten we ze eens gaan zoeken die leden dan. Waarom zou dat geheim zijn. Onze eigen dorps vereniging. Ken er zelf geen 1 van de 300

Nicky de Heer
Ik ken wel een oud-lid … ;-)

Sabine Krab
durf vanalles Nicky de Heer maar dat is helaas heel lastig in je eentje. Nu met Gemeentebelangen geef ik het meer kans. Die roepen geen onzin. En weten al van dingen af. Waar ik ook op uit kwam. Dus daarom vind ik hun ook de beste partij. Omdat ze daar kwaad over zijn. Zoals dat hoort.

Sabine Krab
1 oud lid? Van de 300. Raar toch. Of niet

Sabine Krab
In Egmond denk onmogelijk om er niet een aantal van te kennen denk. Die parel is fake net als de rest

Sabine Krab
Kijk maar in die documenten hierboven. Dat zijn spelletjes

Sabine Krab
We moeten immers allemaal met dezelfde mond praten?

Alexandra Vlamings
Wat heb je dát fantastisch verwoord Rita! Kunnen we bij de gemeenteraads verkiezingen ook op jou en Sjef stemmen

Nicky de Heer
Sabine, tja … GB … ik schrok wel van de wijze waarop ‘afscheid’ werd genomen van het uit de pas lopende lid.
Tirades die ’s nachts op FB worden gekwakt …
Andersdenkenden waarop direct fel wordt gereageerd…
Terwijl ook zij niet duidelijk (willen) zijn over hetgeen zij de afgelopen 4 jaar hebben gepresteerd.
Alleen Solita heeft namens haar partij GL de moeite wel genomen.

Nicky de Heer
Alexandra, zouden zij niet uitermate geschikt zijn voor het bestuur van de dorpsvereniging?

Rita Koppedraaijer
Alexandra Vlamings Hahaa laat ik voor mezelf spreken. Ik ga niet de politiek in ook al ben ik gevraagd. Ik vind het fijn om niet partij gebonden te zijn.
Zaken die Egmond aangaan daar wil ik mij wel voor inzetten!
Met Hart ❤️voor Egmond hebben Sjef en ik inmiddels een mooi platform voor “zaken” die spelen!
We zijn de ogen en oren van Egmond zo staat ook bij de informatie van deze groep te lezen!

Nicky de Heer
Nu nog ff van de groep een vereniging maken en ik kan mij aanmelden als lid! :-)

Sabine Krab
Nicky de Heer denk dat heel GB daar van schrok. En dat dat vermoedelijk ook iets minder leuk vonden. Die tirade. Ik ben zelf gaan kijken wie wat doet bij die vergaderingen. En ook al komen ze niet ver. Omdat de coalitie altijd met meer is. Ik zie ze iets proberen. En er voor vechten. Je moet dus niet altijd het resultaat nemen voor een conclusie is mijn mening. Get gaat mij echt om de poging om het resultaat ergens anders op te laten uitkomen. Ook Solita noem ik daarbij. Omdat ze het wel probeert. Toch kies ik voor GB. Omdat die hun mond niet houden. En vechten voor de inwoners en hun belangen. Maar ook GL en VVD doen daar aan mee. Maar GB gewoon iets meer, dan de rest. Vond ik. En wat ze zeggen klopt ook. Dat vind ik ook belangrijk. Dat gelieg is gewoon bijna lachwekkend, als je al weet hoe iets zit. Ik hoor dat regelmatig. Omdat ik nogal wat stukken heb zitten lezen over verschillende zaken. En weet daarom soms dat het onzin is. Als ze iets staan te beweren dat niet klopt. Maar zie iedereen dit gewoon slikken als zoete koek. Omdat het idee dat men de boel belazerd. Te absurd zou zijn voor woorden natuurlijk. Dat kan ook bijna niet waar zijn. Te zot voor woorden zelfs. Maar ik verzin het niet hoor. Heb er gewoon al over gelezen in dat geval. Dus weet soms al hoe het zit. En men verteld daar gewoon iets wat niet waar is. En niemand heeft het door verder. Omdat men niets meer leest denk zelf. Dat is het probleem. Iedereen mag aan me twijfelen hoor. Maar zoek het even zelf op dan. Als ik dat kan, kan een ander dat ook. Het is namelijk niet eens mijn ding zelfs dit. Maar ik laat me zo niet bespelen? Ik lees nu wel lekker door ook. Ik ga er mijn ding wel van maken. Ben misschien soms een vreemd figuur. Maar echt geen achterlijk figuur. Ik zoek het wel eerst uit. Voor ik het ga roepen. Dat kunnen anderen ook. GOOGLE is je beste vriend als je twijfelt. Geloof nooit iets zomaar. Checken is weten. Niet stom iets aannemen omdat iemand er verstand van zou hebben. Alles eerst zelf controleren. Dan pas een mening vormen. Ik heb alle 850 verdwenen mails ondertussen gelezen. En snap ondertussen dat het een spelletje is. En niet in ons voordeel. Maar ja. Weinig die daar zin in hebben hier. Dat lezen. Mensen worden steeds luier lijkt wel? Maar ik vind het wel belangrijk om te weten waar ik het over heb. Anders lul ik maar wat mee, met de rest. En daardoor krijgen ze dit dus straks nog voor elkaar ook. Doordat men het nut niet ziet van dingen zelf lezen. Heel jammer. Gezien de inhoud. Even lezen, dat scheelt echt al de helft.

Nicky de Heer
Helaas is de politiek en zijn gekonkel ook mij zeer goed bekend. Het is in elke laag en op elke locatie hetzelfde spel.
Daarom zijn inlezen en google inderdaad aan te raden en dan nog spelen er onderhands zaken. Gelukkig zijn er hier in de gemeente mensen die deze mails etc toch delen.
De betrokkenheid vanuit de bewoners en de openheid hier is echt bijzonder en bijzonder prettig.
Wat betreft GB … onder prestaties vallen, wat mij betreft, ook bijvoorbeeld tegenstemmen of initiatieven. Het gaat mij niet om het eindresultaat van de gemeenteraad maar de acties van GB.
Het stoort mij dat partijen bij de verkiezingen altijd een dromenboekje maken met sociaal wenselijke uitkomsten maar met geen woord reppen over hetgeen zij de afgelopen periode hebben gedaan. Schoppen tegen hetgeen andere partijen hebben gedaan is makkelijk. Vertel gewoon wie je bent en wat je zelf hebt geprobeerd te doen. Als het niet is gelukt … door duidelijk te maken waar je al jaren voor staat en vooral aantoonbaar aan werkt, heb je kans op meer stemmen en dus meer draagvlak.
Het had GB gesierd de tirade en de daaruit verder uitvloeiende venijnigheden ook en plein public recht te zetten.
Ik heb nu steeds de jingle van de Tegenpartij van Koot & Bie in mn hoofd. ;-)

Rita Koppedraaijer
Nicky de Heer ik heb begrepen van Annelies van GB dat er aan een inventarisatie gewerkt wordt.

Nicky de Heer
Rita super!
Dat is dan de 2e partij …

Annelies Anema
Nicky, ik ga je morgen een overzicht geven van alle moties en amendementen die door GB zijn ingediend. En aangenomen zijn of verworpen. Transparant en overzichtelijk. Rita heeft het juist aangegeven, ik was er mee bezig, maar het is een hele klus om dit op een rijtje te zettenMaar wij zijn open over onze behaalde successen èn over de verworpen ideeën. Morgen zal ik het plaatsen en mag je er op schieten

Nicky de Heer
Hahahaha. Dankjewel Annelies!
Aandachtig lezen en het proberen te begrijpen ipv schieten hoor. Ik weet dat zeker lokale politici van een kleine gemeente veel doen voor een karige vergoeding.

Nicky de Heer
Enne…. mbt de tirade?
Mag ik vragen of dat in ieder geval is rechtgezet naar een bepaald persoon?

Annelies Anema
Nicky, bedoel je GB? Welke tirade?!

Sabine Krab
Frits denk

Nicky de Heer
Yep

Nicky de Heer
Voor de duidelijkheid… Frits als ontvangende partij

Annelies Anema
GB? Een collega van mij? Ik kan het mij niet zo snel voor de geest halen Als het iets is waar je je aan gestoord hebt, bied ik mijn verontschuldigingen aan.

Rita Koppedraaijer
Annelies Anema ik denk dat Nicky je eerste klant wordt in je caravan van GB

Nicky de Heer
Ach wat lief bedoeld Annelies maar dat hoef JIJ zeker niet te doen. Vond het alleen veel te ver gaan en het stond er te lang op. Pijnlijk…
Maar ook roept dat vragen op mbt de stabiliteit van een verkiesbaar persoon.
Althans bij mij

Sjef Kenniphaas
Tenor

Annelies Anema
Nicky, maandagavond 5 februari vanaf 19:00 uur heeft GB bij Onno in t sportcafé een informele avond georganiseerd om te praten met inwoners. Uitnodiging moet ik morgen ook posten (net als onze moties/amendementen overzicht). Ik wil je van harte uitnodigen om te komen en te vertellen hoe je er over denkt. In alle opzichten. Wij gaan het gesprek aan!

Nicky de Heer
Klinkt goed Annelies.
Ik heb dan al wat staan maar hopelijk te verzetten

Sjef Kenniphaas
Daar kunnen wij ook wel ons gezicht laten zien Rita, na een drukke dag

Annelies Anema
Sjef, ik hoop echt dat jullie komen! Uitnodiging volgt nog! Maar graag

Sjef Kenniphaas
ben er

Rita Koppedraaijer
Sjef en Annelies staat genoteerd

Alexandra Vlamings
Rita Koppedraaijer snap ik helemaal hoor! Jullie zijn beiden top- vertegenwoordigers van de bewoners van Egmond aan Zee

Sjef Kenniphaas
Ja Rita, watister

Sabine Krab
Nicky de Heer Nog ff Ter info. Meneer Zeiler heeft geen Facebook. Maar ik snap je helemaal. Ik ben ook een fan van hem. Bij de nieuwjaarsborrel zag hij er niet boos uit. Dus zit vast wel goed volgens mij. Annelies is zelfs heel dol op Frits. Dus maak je daar aub geen zorgen over.

Annelies Anema
Nicky, Ik had je nog iets beloofd! Hierbij de overzichten van onze moties en amendementen van de afgelopen 4 jaar. En een overzichtje van de belangrijkste zaken waarbij wij voor of tegen gestemd hebben. Ik wil er graag bij aantekenen dat GB, net zoals Solita al aangaf, positief heeft samengewerkt met GroenLinks en VVD. Helaas hebben de afgelopen 4 jaren, met stemmen in de raad, wel in het teken gestaan van ‘de macht van het getal’, namelijk 14-9. Wij waren altijd in de minderheid met stemmen, de coalitie vormde een gesloten front. Daarom is het nu voor ons (GB) heel belangrijk dat wij straks een raadsbreed akkoord sluiten met zoveel mogelijk partijen. Dan ligt het uitgangspunt vast, en gaan we ons gezamenlijk inzetten voor een goed woonklimaat in deze gemeente. Met elkaar, voor de inwoners! En proberen niet meer achterom te kijken, maar vooruit. Een goede samenwerking komt de inwoners ten goede en wij zullen het goede voorbeeld geven! Mocht je meer willen (laten) weten, je kunt mij altijd een berichtje sturen: annelies@gbbergen-nh.nl En natuurlijk hoop ik je te ontmoeten en te spreken op maandagavond 5 februari vanaf 19:00 uur bij Onno in het sportcafé!

Hart voor Egmond, Facebook, 26 januari om 14:46

https://www.facebook.com/groups/400106333696930/permalink/537618739945688/