Delano Weltevreden – Stadhuis Plan is in strijd met het Bestemmingsplan, erkennen gemeente en Ontwikkelingsbedrijf Zeestad: ’Niet de waarheid is een politieke doodzonde’

Wethouder Michiel Wouters krijgt mogelijk een Motie van Wantrouwen aan zijn broek (foto Gemeente Den Helder | Peter van Aalst)

Het Stadhuis Plan is in strijd met het Bestemmingsplan, erkennen de gemeente en Ontwikkelingsbedrijf Zeestad: ’Niet de waarheid vertellen is een politieke doodzonde

Den Helder – Het Stadhuis op Willemsoord is wel degelijk in strijd met het Bestemmingsplan Willemsoord. Dat blijkt uit een zogenoemde Planschade Overeenkomst tussen Ontwikkelingsbedrijf Zeestad en de gemeente Den Helder. Het College en gemeenteraadsleden van de Coalitie hebben tot nu toe steeds volgehouden dat het Stadhuis Plan past binnen het Bestemmingsplan.

Zeestad heeft van de gemeente opdracht gekregen het Stadhuis te bouwen in de Gebouwen 66 en 72 op Willemsoord. Daar heeft het Ontwikkelingsbedrijf een Omgevingsvergunning voor nodig. Die is in december vorig jaar aangevraagd.

Het Plan is echter in strijd met het Bestemmingsplan, erkennen het College en Zeestad in een Planschade Overeenkomst. De verbouwing betekent dat Gebouw 72 hoger wordt dan is toegestaan. In de Overeenkomst staat, dat de Omgevingsvergunning daarom geweigerd moet worden, tenzij de gemeente bereid is mee te werken aan een afwijking van het Bestemmingsplan. Het College wil dat ook doen, maar dat kan leiden tot Planschade claims. De gemeente en Zeestad zijn overeengekomen, dat een eventuele Planschade voor rekening van Zeestad komt. De Overeenkomst is op 9 maart getekend door Directeur Ferdinand Vreugdenhil van Zeestad en door een ambtenaar namens het College.

Verkeerd geïnformeerd

Uit de Planschade Overeenkomst blijkt dat het College de raad verkeerd heeft geïnformeerd. Wethouder Michiel Wouters heeft de gemeenteraad steeds verteld, dat het Stadhuis Plan niet in strijd is met het Bestemmingsplan. Oppositie Partijen en tegenstanders als Erfgoedvereniging SBCE hadden het volgens hem aan het verkeerde eind. Ook raadsleden van de Coalitie beweerden, dat het Bestemmingsplan de vestiging van het Stadhuis niet in de weg staat.

Gemeenteraad lid Leo van Esdonk van Behoorlijk Bestuur is woest. ,,Ondanks herhaalde vragen van de Oppositie heeft Wethouder Wouters steevast ontkend, dat het Stadhuis Plan in strijd is met het Bestemmingsplan. De Planschade Overeenkomst is op 9 maart getekend, maar in de Raadsvergadering van 31 maart heeft de Wethouder niet aan de raad verteld wat er aan de hand is. De gemeenteraad is niet geïnformeerd, dat is onfatsoenlijk bestuur. Bovendien heeft de Wethouder keer op keer niet de waarheid verteld. Dat is een politieke doodzonde. Wij stellen hier Schriftelijke Vragen over en wachten de Beantwoording daarvan af. Afhankelijk van de Beantwoording besluiten wij of wij met een Motie van Wantrouwen komen tegen deze Wethouder of het hele College.’’

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210430_62820392

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gebouw+66
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gebouw+72
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bestemmingsplan+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ferdinand+Vreugdenhil
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Omgevingsvergunning
https://robscholtemuseum.nl/?s=Planschade
https://robscholtemuseum.nl/?s=Planschade+Overeenkomst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leo+van+Esdonk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Motie+van+Wantrouwen

2 Comments

  1. İn Den Haag refereert men aan artikel 68 van WvS, zullen we deze wethouder dan maar hetzelfde kaliber strop om zijn nek hangen met een verbod op uitoefening van publieke (Roverheids-) functies voor de rest van zijn leven? Want éénmaal een leugenaar, altijd een leugenaar.

  2. Het openbaar bestuur van Den Haag tot Den Helder bestaat inmiddels uit leugens, leugenaars en meelopers. De enkeling die zich nog verzet, raakt zijn museum, woning en middelen van bestaan kwijt (Scholte) of zit overspannen thuis (Omtzigt). Uiteindelijk storten dit soort ontaarde maatschappijen altijd in. Dat is de prijs die de schaapskudde gaat betalen voor het laffe wegkijken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image