Joost Lips – Frank Zappa

Frank Zappa

Met Frank Zappa valt er al tijd wat te beleven. Ik heb geen speciale belang stelling voor zijn muziek op gevat, maar het album Hot Rats, dat ik vee lvuldig als kind door mijn oudste broer op zolder heb horen af spelen, kon ik zeer waarderen. Het is voor al de persoon Zappa, die mij intrigeert. Zijn kritische zin in interviews toonde mij, dat hij een krachtig ontwikkeld onderscheidings vermogen had, dat hem liet weten welke televisie stations de boel belazeren. Ik hoorde hem eens zeggen, dat hij geen van hen vertrouwde, en ook niet de kranten. Hij beluisterde en las er daar om vele van verschillende signatuur, om dan op gevoel het werkelijke nieuws daar uit te destilleren. Als je dat van daag de dag doet heb je nog onzin in je handen, wel licht in zijn tijd ook al.

De zo genaamde alternatieve media, die de barrières van het MainStream riool zouden over schrijden, bewegen zich in de meeste gevallen toch duidelijk binnen zekere lijnen en spreken niet vrij uit. Heel veel zo genaamde revolutionairen zijn rekening gaan houden met censuur, binnen de lijntjes gaan kleuren. Ook Shadow Banning willen velen ontwijken en zo laten ze zich prima dirigeren door de heersende agenda. O ja, ze klinken kritisch, maar ze jong leren met de symptomen van het kwaad zonder het ware kwaad te benoemen, want, weten ze, dan liggen ze er uit. En ze hebben een winkel lopen. Begin Lockdown werden velen Demonitized, en er moest toch brood op de plank, dus men schoof in de richting de kwaad aardige elite. Alle maal Mind Control. Dan kun je wel menen dan je 90% kritisch bent, maar dat is een half bakken ego centrische benadering, die valt voor de Matrix. Niets goeds van te verwachten.

Luister eens naar Zappa, die in 1986 het programma Crossfire bezoekt, episch.

Crossfire – Frank Zappa (1986)

Published 22 feb 2006

Chris Casady

20 Years Later () Let’s Look Back at the Innocent Debate over Dirty Song Lyrics in America, See the Late Great Frank Zappa Trying to Keep his Cool among Angry Pundits Robert Novak, Tom Braden, and 2 Other Conservative Halfwits. How Little has Changed in 20 Years. I Miss Frank.

Reacties
https://youtu.be/B9856_xv8gc?si=2Mfm012UJJSWaM9w

Ik doe er met één nog een filmpje achter aan, waar van ik slechts een fragment zag, en die ander maal mijn vol strekte aan dacht voor deze originele man op roept.

TYT Sports  – Musician’s Worst Nightmare has Become Our New Reality

Published 31 jan 2024

TYT Sports

Legendary Musician Frank Zappa Saw the Rise of Donald Trump and the Terrifying Right Wing Turn of American Politics Coming Decades before They Came into Power. Rick Strom Breaks It Down.Give Us Your Thoughts in the Comments Below!

Rick Strom

TIKTOK  /rickstrom
TWITTER  /rickstrom
INSTAGRAM  /rickystrom
FACEBOOK  /stromrick

Follow TYT Sports on Facebook!  /tytsports

TYT Sports, One of the Most Dynamic Sports Shows on YouTube, is Coming to Tune In! We Cover All the Latest Need to Know NBA, NFL, MMA, World Football, Soccer, and Breaking News

Specifically Tailored to the Young, Dialed In, and Pop Culture Savvy Sports Fan. Subscribe Today and Prepare to Get Hooked.

Reacties
https://youtu.be/bjkp48XohbE?si=4Lb6dHNQi2mmeRSq

Ik hoorde, dat de hier besproken muzikant eens een concert zou af leveren in Duitsland. Hij betrad het podium van een vol ledig gevulde zaal, en bracht de Hitler Groet, en toen dit massaal beantwoord werd, heeft hij het podium verlaten om er niet meer terug te keren. Ik weet niet, of het verhaal authentiek is, maar het tekent wel het karakter van de man.

Een fraaie foto hier boven van Frank en zijn ouders.

Toen ik net in Ierland woonde, vond ik in een Charity Shop een boekje van Zappa over Zappa, dat ik kocht en met grote belangstelling las, later aan een vriend cadeau gaf. Steeds weer die onaf hankelijke geest las ik eri n, die zaken mee maakt, die ieder één mee maakt, maar hier in tot geheel originele interpretaties komt. Neem een wille keurig filmpje op YouTube of elders, waar in Zappa spreekt, en je hoort wat ik bedoel.

Frank was een fervent roker. Hij hoorde van zelf sprekend ook over alle waarschuwingen tegen roken, maar geloofde hier niets van. Als ik het me goed herinner zei hij, dat tabak als groenten voor hem is. Hij had geen boodschap aan de belerende wetenschap van anderen.

Zijn bewondering voor Edgard Varèse is bepaald niet traditioneel. Luister zelf maar eens naar Ionisation (1931) van Varèse.

Edgar Varèse – Ionisation (1931)

Published 19 dec 2012

Ensemble Intercontemporain

Edgard Varèse Ionisation (1931), pour 13 Percussions dont 1 piano Editions Ricordi Solistes de l’Ensemble Intercontemporain Elèves du Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris

Susanna Mälkki, Direction

Percussions Gilles DUROT, Samuel FAVRE, Victor HANNA

Ensemble Intercontemporain Matthieu DRAUX, Adelaide FERRIERE, Jean-Baptiste BONNARD, Noam BIERSTONE, Christophe DRELICH, Julien LACROUZADE, Thibault LEPRI, Sylvain BORREDON, Othman LOUATI

Piano Sébastien VICHARD

Enregistré à la Cité de la Musique le 20 novembre 2012, dans le Cadredu Festival d’Automne à Paris

Réalisation et Montage Jérémie Schellaert

Enregistrement Sonore
Radio France
Production Exécutive Ensemble Intercontemporain

Remerciements à Laurent Bayle, Directeur Général de la Cité de la Musique et à ses Équipes, à Christian de Portzamparc

Reacties
https://youtu.be/wClwaBuFOJA?si=WPAPXw0U_oYhaLe_

Mij kwam eens ter ore, dat Zappa een concert zou geven met zijn mede muzikanten. Het publiek, onrustig, dacht, dat de groep nog instrumenten aan het stemmen was, maar het concert was al begonnen!

Frank is origineel, wekt de kritische geest, en ik groet hem levend, om dat hij hier in de eeuwigheid heeft geraakt. Geen einde loze tijd, maar de af wezigheid van tijd.

Frank Zappa – Hot Rats(1969) (Full Album)

Published 8 nov 2020

Classic Rock

You Can Support My Channel If You Wish () https://www.paypal.com/paypalme/ClassicRockYT

Reacties
https://youtu.be/RdU4FHH4FnE?si=0mxX7-_sDvWAy_B-

Joost Lips

Het Geluid van Stilte, 11 augustus 2024

https://hetgeluidvanstilte.wordpress.com/2024/08/11/frank-zappa/

Frank Zappa – Pygmy Twylyte | The Idiot Bastard Son | Dickie S Such An Asshole (Live at The Roxy, 1973) + VPRO | Roelof Kiers – A day with Frank Zappa, 1971 (Documentary)

Alex Winter – Zappa (2020) (Documentary on the Great Frank Zappa)

 

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Lips
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vol+Ledig+Bestaan
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bodemloze+Beelden+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Efemere+Fenomenen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Present+in+dit+Moment
https://robscholtemuseum.nl/?s=Het+Geluid+van+Stilte
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Heart+of+the+Matter+Report
https://robscholtemuseum.nl/?s=AweandGrace
https://robscholtemuseum.nl/?s=Offensief+van+de+Schoonheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Karin+de+Vries
https://robscholtemuseum.nl/?s=Frank+Zappa

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image