Dick Berts – SCHUILINGBODE MANIPULEERT OPNIEUW DE PUBLIEKE OPINIE TEN NADELE VAN ROB SCHOLTE
De meest vernietigende slag, die een inwoner van Den Helder de locale democratie kan toebrengen, is het nemen van een abonnement op de Helderse Courant. Redactiechef Ronald den Boer is immers de schoothond van burgemeester Schuiling, die hij zelfs openlijk redactiechef laat spelen van wat geen onafhankelijke krant meer is, maar een propagandablad van de tot vriendenrepubliek verworden gemeente Den Helder. Keer op keer haalt dit Palermo aan het Marsdiep de landelijke media vanwege de afgrijselijke bestuurscultuur, die Den Helder nu al decennia lang in een dodelijke wurggreep houdt. En keer op keer weigert Ronald den Boer – die de krant sinds mensenheugenis bestiert – een bijdrage te leveren aan de broodnodige schoonmaak operatie in Den Helder. Wie wel een moedige strijd voert tegen de zich zwaar misdragende bestuurlijke clan in Den Helder is kunstenaar Rob Scholte, die een verwoede poging doet om in het voormalige Helderse hoofdpostkantoor een museum te vestigen. Op deze site treft u meerdere artikelen, die bewijzen dat burgemeester Schuiling – naar wie een strafrechtelijk onderzoek loopt in een andere affaire – en wethouder onroerend goed annex particulier projectontwikkelaar Kuipers het museum van Scholte alleen willen slopen, omdat hij kritisch is in de richting van beide bestuurders.
Eerder al kwam ik met vernietigende kritiek, omdat de Helderse Courant – meerdere keren – op een cruciaal moment met een manipulatieve enquête de Helderse bevolking probeerde op te zetten tegen Rob Scholte.
Afgelopen zaterdag moest Ronald den Boer – ditmaal via een buikspreekpop – weer een steunoperatie uitvoeren, nadat wethouder Kuipers bijna gesneuveld was via een motie van wantrouwen vanwege de leugens, die hij verkondigt over de verkoop van het oude postkantoor aan Scholte. Bovendien kwamen Schuiling en Kuipers zwaar in opspraak na een zeer onthullend interview, dat ze gezamenlijk aan We Are Change gaven. Inmiddels puilt de site van Rob Scholte uit van de bewijzen van het meer dan stuitende gebrek aan integriteit van Schuiling en Kuipers, dus moest de Helderse Courant beiden weer acuut te hulp schieten.
Helderse Courant: “GEEN BEWIJS HOUD DAN JE MOND”
“Wie het openbare ambt van bijvoorbeeld wethouder, minister of voetbalcoach bekleedt, weet dat hij tegenwind kan krijgen. Iedereen vindt opeens iets van je. Dat weet je als je er aan begint en daar moet je dan ook maar tegen kunnen. Je hebt een taak op je genomen namens veel meer mensen en dat geeft hen het recht een mening te formuleren over jouw handelen. Dat het beter was gegaan als je Huntelaar wel had geselecteerd of dat je Rob Scholte ruim baan had moeten geven (daar vraagt Scholte niet om, zijn museum draait zonder een cent subsidie, het gaat er om, dat B&W het Scholte Museum niet moedwillig naar de verdommenis helpen, noot DB) Of dat je onsympathiek bent, onhandig bent, of lelijk haar hebt. Mogen ze vinden, mogen ze zeggen. De tendens is echter meer en meer, dat mensen ook wat vinden van wat je gedaan zou kunnen hebben (dit is tendentieus en een verkapte aanval op de site van Rob Scholte, die als enige onafhankelijke medium van Den Helder met volkomen onderbouwde kritiek komt op Schuiling en Kuipers). Schadelijke beweringen zonder echt bewijs, die als je ze maar vaak genoeg herhaalt, vanzelf waar lijken te worden. Met zoveel rook moet er wel vuur zijn? Natuurlijk niet. Onschuldig tot het tegendeel bewezen is. De stelling luidt;
Geen bewijs? Hou dan je mond. Eens of oneens?
Een uiterst manipulatieve vraagstelling, want wat moet ik nou als ik vind, dat Scholte wel met voldoende bewijzen komt van het wangedrag van Schuiling en Kuipers? Moet ik dan aankruisen, dat ik het oneens ben met de stelling: als je geen bewijs hebt, hou dan je mond, om mezelf daarmee als volstrekt onrechtvaardige figuur neer te zetten?? De lezers van de Helderse Courant worden dus vierkant gedwongen om een negatief standpunt over Scholte in te nemen.
Een eerlijke vraagstelling zou zijn geweest;
Scholte heeft onvoldoende bewijs voor het wangedrag van Schuiling en Kuipers. Eens/oneens.
Maar het gaat de Helderse Courant helemaal niet om een eerlijke vraagstelling. Ze voert de zoveelste steunoperatie uit aan de vriendenrepubliek Den Helder, waarvan zij deel uitmaakt. In die republiek spelen argumenten geen rol, alleen onvoorwaardelijke steun aan je vrienden, hoe fout die ook zijn.
Zo voorzag raadslid Harrie van Dongen (Stadspartij) het onderstaande artikel, dat vol argumenten staat, op Facebook van het volgende volstrekt ongemotiveerde commentaar.
Harrie van Dongen: “Lekker doorgaan met dit soort berichten jongens. Hierdoor krijgen jullie in ieder geval steeds meer tegenstanders voor het RS museum en terecht”.
Harrie van Dongen steunde wethouder Kuipers zelfs, toen die glashard weigerde om vragen van de gemeenteraad over zijn wangedrag rondom de verkoop van het Scholte Museum te beantwoorden, want bewijs tegen de wethouder mag er gewoon niet komen. Hij is immers een vriend van van Dongen.
Oud wethouder Linda Rose Smit reageerde als volgt: “Wie claimt dat de stad hem nodig heeft zou er goed aan doen de goede naam van stad en bestuur niet aan te tasten en zich niet te omringen met onbetrouwbare figuren”. Geen stad, die bestuurlijk zo’n slechte naam heeft als Den Helder en als je daar – via een schoonmaak operatie – wat aan wil doen, deug je niet volgens Linda Rose Smit. Althans niet voor het circuit, dat Den Helder in een dodelijke wurggreep houdt. Zonder ook maar enig argument te noemen de omgeving van Scholte tot onbetrouwbare figuren bestempelen is zeer onbehoorlijk.
Wie het ook voor zijn vrienden opnam was oud wethouder Boskeljon. Ook hij ging totaal niet in op de vele argumenten, die bovenstaand artikel bevat, maar voorzag het op een voor de Helderse bestuurscultuur kenmerkende wijze van commentaar waarmee hij zelfs in termen van het Wetboek van Strafrecht valt;
Voormalig wethouder Boskeljon: “Wat een sneue mannetjes die Scholte en Nihot. Snel oprotten uit ons stadje. Ga de boel maar ergens anders beliegen en bestelen”.
Waar Scholte de energie vandaan haalt om te blijven strijden tegen het grootste bestuurlijke Sodom en Gomorra van Nederland is mij een raadsel.
Wat de belangenverstrengeling van Kuipers betreft nog het volgende; een gemeente hoeft maar wat bouwplannen te bedenken of een stuk boerenweiland kan ineens tientallen miljoenen euro’s meer waard zijn. Als je een van je onroerend goed vriendjes tipt en die helpen je op hun beurt weer aan een leuke opdracht beneden Amsterdam, dan zit je op rozen. Dit soort corruptie valt per definitie niet te bewijzen. Nee, er is geen spoor van bewijs, dat Kuipers op dit gebied in de fout is gegaan, waarvan met nadruk akte.
Ik zeg alleen, dat het bovenstaande de achterliggende gedachte is van de door de wethouder genegeerde Gemeentewet en de Gedragscode Politieke Ambtsdragers Den Helder, die eisen dat een wethouder zelfs de SCHIJN van belangenverstrengeling vermijdt. Sommige functies zijn gewoon niet op integere wijze te combineren. Die van chirurg en begrafenisondernemer bijvoorbeeld. Een en ander geldt helemaal in een onroerend sector, die constant in het nieuws is vanwege fraude en allerlei andere ellende. Waarom moest er uitgerekend een particuliere projectontwikkelaar wethouder onroerend goed worden in Den Helder? Had Kuipers geen andere portefeuille kunnen krijgen? Vakkennis? Wij burgers krijgen altijd te horen, dat die niet meer nodig is in de moderne managementcultuur. Henk Vredeling was landbouwkundige, toen hij minister van Defensie werd. En zo zeldzaam is wat vakkennis van vastgoed nou ook weer niet, dat we daarvoor een actieve vastgoed ondernemer als wethouder vastgoed in het zadel moeten hijsen in dit Palermo aan het Marsdiep, dat door een stuitend gebrek aan bestuurlijke integriteit ten onder dreigt te gaan.
Zie deze Gotspe van 11 juli jongstleden over ‘ondermijning ….’:
https://gemeenteraad.denhelder.nl/Actueel