2Doc | NPO | BNNVARA – De Lok Roep (1) t/m (3)

De Lok Roep (1)

In het Drie Luik ‘De Lok Roep‘ neemt Sinan Can de Kijker mee in de Geschiedenis van de Radicale Islam in Nederland. Hij spreekt onder Anderen met Één van de Eerste Nederlandse Jihadisten, Één van de Hoofd Personen van de Hofstad Groep en een Gevangen Genomen IS Strijder uit de Haagse Schilderswijk.

Ze waren Rxtreem en Impact Vol, de Aan Slagen van 9/11 in 2001. Al Qaida veranderde in een Klap de Wereld. Inlichtingen Diensten stonden Wereld Wijd op Scherp. Ook in Nederland kregen de Autoriteiten te Maken met een Nieuw Fenomeen: de Radicale Islam. Welke Rol speelde die in Nederland? Was Al Qaida ook Hier Actief? Welke Invloed hadden Radicale Predikers op de Ontwikkeling van het Jihadisme in Nederland?

In de Eerste Af Levering van ‘De Lok Roep’ staat Eindhoven Centraal. Hoe kwam de Radicale Islam Nederland Binnen? Wat speelde zich af op een Duik School in Eindhoven? Wat was de Rol van de Al  Fourqaan Moskee? Sinan Can spoort Één van de Eerste NederlandseJjihadisten uit de Jaren Negentig op en op een Geheime Locatie in Turkije blikt hij met hem terug.

https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2020/januari/de-lokroep-1.html

De Lok Roep (2)

Wat waren de Gevolgen van 9/11 voor Nederland? Was het de Basis voor een Groep Jonge Moslims, die radicaliseerde tot Wat we Later Leren Kennen als de Hofstad Groep? Sinan Can spreekt met Één van de Hoofd RolsSpelers, Jason Walters, over zijn Rol in de Groep en de Belegering in het Laakkwartier, waar bij hij werd Neer Geschoten. Kijk ‘De Lok Roep’ om 22.20 uur op NPO2.

In Aflevering Twee is te zien, waar de Radicale Ideologie toe leidde. Hoe kon het Gebeuren, dat een Groep Jonge Moslims radicaliseerde Tot wat we lLter leerden kennen als de Hofstad Groep?

https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2020/januari/de-lokroep-2.html

De Lok Roep (3)

In de Slot Af Levering van ‘De Lok Roep‘ spreekt Sinan Can met een Gevangen Genomen IS sStrijder uit de Schilderswijk en gaat hij met een Haagse Vriend van hem naar de Plekken uit hun Jeugd.

Nadat de Kern Leden van de Hofstad Groep waren Op Gepakt werd Verondersteld, dat de Jihad Scene was Ontmanteld. Maar Niets bleek Minder Waar. Totaal Onverwacht reisden 300 Nederlanders uit naar het Strijd Toneel van Syrië en Irak om zich Aan te Sluiten bij het Wrede Schrik Bewind van Islamitische Staat. Nu het Kalifaat niet meer bestaat willen Veel Nederlandse Jihadisten Terug Keren naar Nederland.

https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2020/januari/de-lokroep-3.html

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sinan+Can
https://robscholtemuseum.nl/?s=9/11
https://robscholtemuseum.nl/?s=Haagse+Schilderswijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hofstadgroep
https://robscholtemuseum.nl/?s=Theo+van+Gogh
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ayaan+Hirsi+Ali
https://robscholtemuseum.nl/?s=Job+Cohen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mohammed+Bouyeri
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jason+Walters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Al+Qaida
https://robscholtemuseum.nl/?s=Al+Qaeda
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jihad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Syria
https://robscholtemuseum.nl/?s=Syrië
https://robscholtemuseum.nl/?s=Irak
https://robscholtemuseum.nl/?s=Iraq
https://robscholtemuseum.nl/?s=ISIS
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kalifaat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Caliphate
https://robscholtemuseum.nl/?s=Islamitische+Staat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Islamic+State