Café Weltschmerz – Rob Scholte en Chris Aalberts: Het spookbestuur van Den Helder

Chris Aalberts is Europa Correspondent en schrijft zich doorgaans blauw over de bewegingen in Brussel.
In deze aflevering van Café Weltschmerz iets heel anders. Een mooi voorbeeld van een onbetrouwbare gemeentelijke overheid. Chris Aalberts in gesprek met kunstenaar Rob Scholte over Den Helder, de gemeente waar Scholte in 2013 een eigen museum opende. Aalders is geboren en getogen in Den Helder en kent deze winderige parkeerplaats als geen ander en is voor dit onderwerp de gedroomde interviewer. Het verhaal in het kort:

Rob Scholte kreeg het oude postkantoor in bruikleen, maar de gemeente had andere plannen: er moest een nieuw gemeentehuis verrijzen op diezelfde plek, ondanks aanzienlijke maatschappelijke weerstand. De gemeente kwam haar afspraken met Scholte niet na, kwam met dwangsommen, maakte het onmogelijk voor Scholte een businessplan te maken en toen een wethouder publiekelijk toegaf dat de gemeente een fout had gemaakt, kostte hem dat zijn baan en zijn goede naam. Een gesprek over Den Helder, een gemeente waar behoefte is aan maatschappelijk initiatief, maar waar de gemeente datzelfde initiatief eigenhandig de nek omdraait. En: wat zegt dit verhaal ons over de staat van de Nederlandse democratie?

Café Weltschmerz, 14 augustus 2016

http://www.cafeweltschmerz.nl/het-spookbestuur-van-den-helder-rob-scholte-en-chris-aalberts/

http://www.chrisaalberts.nl/item/onbetrouwbare-overheid-helder-en-rob-scholte-museum/

http://cult.tpo.nl/2016/08/15/rob-scholte-over-de-bestuurlijke-hel-die-den-helder-heet/

Reacties:

https://www.youtube.com/watch?v=_qpftvgMDxE

1 Trackback / Pingback

  1. Hedzer Faber – Hé raadslid, je gaat niet over ’t ziekenhuis + Arie Booy – Vuurwerk om boek blijft uit + Ronald Boutkan – Lokale politiek zonder visie, kwaliteit en controle | Rob Scholte Museum

Leave a comment

Your email address will not be published.


*