De Telegraaf | Pepijn van den Brink – Incasso Bureaus Over Treden Massaal de Wet ’Zorgelijk + Youri Plate – De Wet Kwaliteit Incasso Dienst Verlening

Incasso Bureaus Over Treden Massaal de WetZorgelijk

Den Haag Incasso Bureaus houden zich niet aan de Wet. Dat blijkt een half jaar na het in gaan van nieuwe regels uit het Toe Zicht door de Inspectie Justitie en Veiligheid. Niet één van de bezochte bedrijven houdt zich aan alle regels. Hoofd Inspecteur Hans Faber noemt de bevindingen ’Zorgelijk’.

Te hoge Rentes op Schulden, dreigen met Recht Zaken, ter wijl ze daar toe niet bevoegd zijn, Schuldenaren lastig vallen op tijden, waar op dit niet mag, zo als in de weekenden, en slechte informatie voor ziening over welke Schuld het betreft. Incasso Bureaus, die werden onder zocht begaan ook een breed scala aan Over Tredingen.

Voor als nog had dit voor de Bedrijven geen consequenties en werden zij daar alleen op geattendeerd. Maar van af 1 januari gaat dat veranderen. Van af dan gaat de Inspectie hand havend optreden, waar bij Boetes kunnen worden uit gedeeld, of zelfs Vergunningen kunnen worden af genomen.

Incasso Bureaus Intimideren

In april van dit jaar gingen nieuwe regels in die Schuldenaars beter moest beschermen tegen Incasso Bureaus, die intimideren of op een andere manier malafide handelen. Zo moeten zij verplicht in begrijpelijke taal communiceren en zijn Boete Rentes gemaximeerd. Maar een half jaar later heeft dus nog ’Geen Enkele Dienst Verlener’ zijn zaken vol ledig op orde. „Dat Moet Echt Anders”, vindt Faber.

Als grootste gebrek constateert de Inspectie slechte informatie voor ziening. „Iemand Krijgt bij Voor Beeld een Brief, Waar in Staat, dat er een Bedrag Open Staat, maar Niet Waar Voor”, zegt een Woord Voerder van de Inspectie. Omdat de Schuldenaar niet weet om welk product of welke dienst het gaat, weet die dus ook niet ’Waar de Brief Over Gaat en of de Factuur Wel Klopt’.

Onder Druk Zetten

Een andere, in grijpende Over Treding, die is geconstateerd, is dat Incasso Dienst Bureaus mensen met een SchuldOnder Druk Zetten’. Ze dreigen bij voor beeld met een Recht Zaak en dat de kosten voor die Juridische Procedure voor hun rekening komen.

Ook als Incasso Bureaus, dat hele maal niet mogen, of als ze al met de OpDracht Gever hebben af gesproken, dat juist geen Recht Zaak wordt op gestart.

De Inspectie Justitie en Veiligheid heeft de af gelopen maanden elf, zo wel kleine als grote Incasso Dienst Verleners bezocht.

Bekijk Ook
Kabinet Moet Eind Maken aan Pervers Verdien Model van Incasso Bureaus
Incasso MedeWerker Wilfred Kols heeft Begrip voor Schuldenaren, ’Ik Maakte het Zelfde Mee

De Telegraaf, 1 oktober 2024

https://www.telegraaf.nl/nieuws/11343979/incassobureaus-overtreden-massaal-de-wet-zorgelijk

https://archive.is/FQsSV

De Wet Kwaliteit Incasso Dienst Verlening

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pepijn+van+den+Brink
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Telegraaf
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Telegraaf+|+Pepijn+van+den+Brink
https://robscholtemuseum.nl/?s=Youri+Plate
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wet+Kwaliteit+Incasso+Dienst+Verlening
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hans+Faber
https://robscholtemuseum.nl/?s=Inspectie+Justitie+en+Veiligheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Incasso+Bureau
https://robscholtemuseum.nl/?s=Incasso+Dienst+Verlener
https://robscholtemuseum.nl/?s=Incasso+Intimidatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Boete+Rente
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rente+op+Schuld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dreigen+met+Recht+Zaken

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image