Marc Nihot – De puinhopen van Nederland (1): Referendum
In navolging van de De puinhopen van Den Helder toch maar eens een column over een landelijk politiek punt. De politieke situatie in Den Helder is verschrikkelijk, de dictatuur viert er hoogtij en hoor je niet bij de vriendenclub van het College van Burgemeester en Wethouders dan mag je als burger niets zeggen. Een referendum in Den Helder, Huisduinen en Julianadorp is in het huidige politieke klimaat geheel onmogelijk.
De dictatuur vanuit het kabinet in Den Haag kan nog net niet tippen aan de dictatuur in Den Helder. Daarom is er op 6 April 2016 wel een referendum over het associatieverdrag tussen Europa en de Oekraïne. Een referendum waar heel Nederland voor naar de stembus moet gaan om de mening van het volk te laten horen.
Er is wel een groot maar… Het stembiljet is het meest onduidelijke stembriefje, dat Nederland ooit gekend heeft. Zelfs ik dacht dat http://geenstijl.nl een geintje maakte met de afbeelding van het stembiljet op hun site.
Het is overduidelijk dat Mark Rutte en Diederik Samson niet in Brussel willen gaan vertellen, dat Nederland massaal heeft gestemd tegen het associatieverdrag. Dus geven ze de burger graag een stembriefje, dat grotendeels verkeerd zal worden ingevuld. Een verkeerd ingevulde stem is namelijk helemaal geen stem en gaat de boeken in als ongeldig. En zo wordt het bijna onmogelijk om de opkomstdrempel van 30% te halen.
Het is werkelijk te schandelijk voor woorden, dat de Nederlandse regering de burger opzadelt met een stembriefje die mogelijk voor veel mensen problemen zal geven bij het invullen.
Normaal gesproken moet je politici zelf al een stembriefje geven zonder poespas, anders vullen ook zij het stemformulier verkeerd in. In Den Helder krijgen de politici van de gemeenteraad zelfs een leeg briefje met alleen de tekst voor/tegen. Bij meer tekst gaan de stemmingen namelijk verkeerd.
En valt er wel wat te kiezen op 6 april, als je het associatieverdrag zelf niet hebt gelezen? Het verdrag is zeer saaie kost, en dan zijn sommige punten ook nog op verschillende manieren te interpreteren. Dat zie je ook bij de politieke partijen in Den Haag, die dezelfde punten aanhalen om de kiezer over te halen.
Na het lezen van een deel van het verdrag is mij veel duidelijk geworden. De voordelen van een verdrag met de Oekraïne zijn nihil voor Nederland. Er zijn alleen heel veel nadelen. En ook al ontkent de Nederlandse regering, dat het een opmaat is voor toetreding tot de EU, het verdrag sluit toetreding niet uit. Al na verloop van tijd kunnen Oekraïners zonder visum door Europa reizen en werken, zodra dat gebeurt ontkom je als Europa een toetreding niet meer. Dat zien we ook al gebeuren bij Turkije, ondanks de daar heersende dictatuur zal het niet lang meer duren tot zij tot Europa behoren.
Miljoenen mensen uit de Oekraïne zullen de komende jaren naar het westen van Europa komen. In het associatieverdrag staat duidelijk vermeld, dat de visumplicht voor het reizen binnen Europa ook voor Oekraïne komt te vervallen. Samen met het beleid van de open grenzen voor iedereen die zichzelf vluchteling noemt, raakt Nederland echt vol.
Ook de import en export, beiden 600 miljoen euro, is een druppel op de gloeiende plaat van de Nederlandse economie. Het meeste, dat we uitvoeren naar de Oekraïne bestaat uit machines en vervoermaterieel. Lang leve Europa, straks komen alle vrachtwagenchauffeurs uit het Oostblok.
Verder blijft de Oekraïne een land in oorlog, een burgeroorlog welke aan de oostzijde wordt ondersteund door Rusland. Het verdrag tussen Europa en de Oekraïne betrekt ons in een oorlog, die we niet willen voeren tegen Rusland. Nederland heeft met Rusland in de maand januari van 2016 al meer handel gedreven dan het jaarlijkse voordeel met de Oekraïne, ondanks alle lopende sancties tegen Rusland. Als Europa in de Oekraïne tegen Rusland oorlog-je gaat spelen, dan zetten we echt de Nederlandse economie op het spel. Nederland kan niet zonder Rusland en visa versa .
De gemiddelde burger hoeft het associatieverdrag niet uit het hoofd te leren om een weloverwogen beslissing te maken wat ze gaan stemmen. Ben je tegenstander van meer samenwerking met Europa, dan kun je alleen maar tegen het associatieverdrag stemmen.
Ben je voor Europa, maar wil je als Nederland zijnde geen oorlog voeren met Rusland, dat ook een bondgenoot is tegen IS, dan kun je niet anders dan tegen het associatieverdrag te stemmen.
Ben je voor Europa en wil je de grenzen nog verder open zetten, vind je het niet erg om Rusland tegen het harnas aan te jagen en in de Oekraïne tegen ze te vechten, waardoor je de steun van Rusland in de strijd tegen IS verliest, stem dan voor. Maar bedenk wel, dat je medeverantwoordelijk word voor de puinhopen in Nederland.
Laat je stem horen op 6 april 2016! Een referendum is het enige instrument om de Tweede Kamer en het kabinet direct te wijzen op keuzes, die wij als burger voor Nederland willen maken.
Een grafisch top-ontwerp! Ik dacht eerst dat het een Rob Scholte was. De valkuil -het vierkante vak aankruisen- is groot genoeg om veel stemmen ongeldig te krijgen. Maar het bedrog ligt er net niet dik genoeg bovenop om de regering van verkiezingsfraude te kunnen beschuldigen.