Marieke Zeeman – Kunst, Maslow en Rotarygedoe

From: Marieke Zeeman <marieke.zeeman@live.nl>
Subject: Kunst, Maslow en Rotarygedoe
Date: 29 april 2016 10:19:41 GMT+02:00
To: robscholte@mac.com
1 Attachment, 62,7 KB

Geachte heer Scholte, beste Rob,

Ken je de piramide van Maslow?

Psycholoog Maslow stelt dat je pas een hogere trede kunt bereiken als aan de behoeften in de onderliggende treden is voldaan. Dus eerst eten en drinken (primair biologisch) voor je behoefte krijgt aan bestaanszekerheid (veiligheid, een huis). Daarna komen de sociale behoeften, en zo verder.

Waarom mail ik je dit?
Ik wilde naar je expo in de Fundatie in Zwolle, maar kon het niet betalen. Ik zit pas in schijf 2, volgens Maslow. Voor mij komt kunst ‘officieel’ pas in de top van de piramide aan bod, bij zelfontplooiing. En daar baal ik van. Kunst kopen is voor de rijken en daar heb ik geen enkel probleem mee; wat je niet hebt kun je niet uitgeven. Maar kunst kijken is óók voor de rijken.

Ik keek dus geen kunst, maar jaloers naar de middelbare-dames-club, die vanwege Lions- of Rotarylidmaatschap naar de opening kwam. En echt, ik ben een véél geïnteresseerder publiek..

Vriendelijke groet,
Marieke Zeeman