Gemeente Den Helder – Hieperdepiep wij hebben de beste bieb! 🎉 + Marischka de Jager – Welkom op Schiphol voor Helderse bibliotheek delegatie na wereldtitel + Anne @AnneStrik

Hieperdepiep wij hebben de beste bieb! 🎉

KopGroep Bibliotheken werd afgelopen dinsdag bekroond tot beste bibliotheek ter wereld in Kuala Lumpur. Vandaag kwamen de prijswinnaars terug in Nederland. Zo’n feestelijk onthaal op Schiphol door burgemeester Koen Schuiling, wethouder Heleen Keur en de medewerkers van de bieb hebben ze verdiend met deze geweldige prestatie!

Facebook,Gemeente Den Helder, 32 augustus 2018, 13:08

https://www.facebook.com/gemeentedenhelder/videos/909534165837299/

Emotioneel welkom op Schiphol voor Helderse bibliotheek delegatie na wereldtitel

De OV chipkaarten zaten al op grijphoogte in de tassen, klaar om daarmee de vroege trein terug naar Den Helder te nemen.

Maar de delegatie van de Helderse bibliotheek School 7, die uit Kuala Lumpur terugkeerde, nadat ze de wereldtitel voor nieuwe en vernieuwende openbare bibliotheken in ontvangst hadden genomen, hoefde niet op de trein te wachten. Jacintha Krimp, Lesley Alma, Anita Ruder, en Desiree van Ham werden vrijdagochtend feestelijk onthaald door een flinke Helderse delegatie op het vliegveld van Schiphol.

“Kippenvel? Zeg maar gerust emoties en tranen”, zegt Jacintha Krimp, eenmaal weer thuis in de Helderse bibliotheek School 7. “Dit hadden we echt niet verwacht. Onze collega’s, de burgemeester, een cameraploeg, een blaaskapel. Bloemen, spandoeken. Wat een ontvangst.”

Het welkomstcomité was om vier uur ’s nachts per bus naar Schiphol gereisd om het viertal op te halen. Compleet met ontbijt pakketjes en glaasjes prosecco ging de reis terug naar huis.

Eenmaal terug in Den Helder wordt het feestje nog even doorgezet in de bibliotheek zelf. Waar overal tussen de boeken bossen bloemen staan van meelevende abonnees. Door de luidsprekers klinkt het nummer ’We are the champions’. Moe zijn de vier allerminst, ondanks het tijdsverschil van zes uur. “We lopen nog echt te stuiteren”, zegt Lesly Alma, die de hele roadshow op film heeft vastgelegd. Een opmerking die de vier kregen in Kuala Lumpur zal Anita Ruder altijd bijblijven. “Iemand zei tegen ons dat we uitstralen dat een bibliotheek niet saai hoeft te zijn. Mooi compliment toch?”

Noordhollands Dagblad, 31 augustus 2018, 11:09

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/emotioneel-welkom-op-schiphol-voor-helderse-bibliotheekdelegatie-na-wereldtitel

Anne @AnneStrik

Ik begrijp dat de bieb v Den Helder niet rolstoeltoegankelijk is?! Dat kan écht niet, Hóe prachtig de bibliotheek dan ook is, niet de beste bieb ter wereld dus
#VNverdrag #inclusie

De beste bieb ter wereld is een huiskamer in Den Helder https://www.volkskrant.nl/ts-bba10124 via @volkskrant

Twitter, 29 aug. 2018 – 11:36

https://twitter.com/AnneStrik/status/1034736628634402816

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling