We Are Change – Rob Scholte versus B&W Den Helder

Stadhuis op stelten! WeAreChange.nl was aanwezig tijdens de ingelaste gemeenteraadsvergadering in Den Helder op 6 september 2017. Onderwerp was de verkoop van het voormalige postkantoor aan de Middenweg. De huidige gebruiker van het pand, Rob Scholte die in het pand het Rob Scholte Museum heeft gehuisvest, licht kort de aanloop naar dit conflict toe. Hij heeft het gehad met het bestuur van Den Helder. Hierna volgt een korte impressie van de gemeenteraadsvergadering met in de hoofdrol wethouder Lolke Kuipers. Na afloop van deze heftige raadsvergadering vond er afsluitend een interview plaats met wethouder Stadsontwikkeling Kuipers (D’66) en burgemeester Koen Schuiling (VVD). De notabelen van D66 en VVD willen nu, kost wat kost, het museum sluiten en Rob en zijn familie op straat zetten. En met welke reden? Is het vriendjespolitiek? Zijn het financiële belangen? Is het onwil of aversie tegen Scholtes kunst en publicaties? Tijd voor ‘hoor en wederhoor’!

Gepubliceerd op 13 sep. 2017

De gehele raadsvergadering is hier te bekijken: https://youtu.be/g2sMn-j9rwU

We Are Change, Onafhankelijke Media, 13 sep, 2017

Edzard Dideric
13 september 2017 om 15:09
Niet meer te verhullen totalitair en chaotisch bewind. Alsmaar krimpende gemeente met steeds bekrompener ideeën maakt goedwillende burgers kapot.

L.Kerseboom
13 september 2017 om 15:32
Rob Scholte moet er in blijven !!!

Jos Kuijpers
13 september 2017 om 16:59
Wanneer geven de wethouder en de burgemeester eens een eerlijk antwoord ?

Peter Mertens
13 september 2017 om 17:37
Mijn zwager en schoonzus uit het Oosten des lands reisden drie uur lang om in vervoering en niet uitgekeken te raken in het Rob Scholte Museum. Echt waar.

Dienand Christe
13 september 2017 om 18:30
Een grof schandaal dat Den Helder / Nederland een initiatief van een van Nederlands grootste kunstenaars de grond in boord. Als het niet zo treurig was zou het heel komisch zijn. Van Kooten en de Bie waardig.
Knap hoe Rob Scholte zo beheerd blijft.
Overigens perfect interview van Maria van WaC.
Landelijke pers halen? NOS journaal? Schandpaal?
Kan me niet voorstellen dat er ook maar een weldenkend mens is die zo fantastisch museum (initiatief) aan zich voorbij laat gaan.

Frank Taal
14 september 2017 om 13:02
Ik begrijp het echt niet.; hoe een geschenk aan de gemeente Den Helder zo kan worden vertrapt. Inderdaad. Omarmen en in dankbaarheid aanvaarden zou ik zeggen.
Pal achter het Rob Scholte Museum! Alle goeds en steun waar en hoe ik kan.

Michiel Peper
14 september 2017 om 14:40
B&W zijn duidelijk cultureel onbenullig en incompetent. Schandalig, als er iemand weg moet dan is het niet Rob Scholte.

P.M. van Bemmel
14 september 2017 om 18:05
Een museum in een monumentaal pand in een stad die blij zou moeten zijn met meer cultuur, wat wil je nog meer?

only you
17 september 2017 om 15:12
Als je sowieso niet in hun straatje meedoet, dan zijn de rapen meestal gaar, enige oplossing is een onafhankelijke commissie instellen om de vorens en tegens te evalueren?
De leus, nieuwe heren nieuwe wetten, is hier zeker toepasselijk ?

1. Macht vergaring van BNW
    Als je het als Museum beheerder het gebouw kopen mag van de vergaring
    Pas op dan komen de vergunningen van de vergaring er aan , want het izou eerst een stadhuis worden
    Helaas het gebouw zit met onderdelen die niet meer gedoogd zijn
    Hebben ze zelf de (vergaring) dus laten onderzoeken van wat zijn de sloop kosten
    Dat rapport moet je eerst opvragen en bestuderen . Blijf blij laat je niet door de vergaring je leven leiden
    Blije kunst hoe behoud je dat , wil je dat In Den Helder ??

2. Rond 18.15.
    Meestal krijg ik dat antwoord wanneer ik als simpele laag geschoolde Zwolse boer een VVD-er ofzo uit zijn praatje haal.
    Typisch weer.

Strak voor uit kijken en net ABN werkt niet wanneer emotie na boven komt.
    En emotie is iets wat bestuurders niet zo veel tijd gunnen als hun ambitie.
    Dan ontwikkel je ook geen passie lijkt me.
    Krijg je ook na mijn idee geen hart voor de zaak, dus ook geen hart voor je eigen gemeente!

Vervelend, menselijk zijn.

Veel succes met deze strijd!