Helderse Courant – Gemeente Den Helder verlengt huurcontract Kooypunt met 3,5 jaar + Redactie DHA – Gemeente nog 3,5 jaar langer in pand RABObank

Gemeente Den Helder verlengt huurcontract Kooypunt met 3,5 jaar

Den Helder – De gemeente Den Helder en de RABObank verlengen het huurcontract voor de tijdelijke huisvesting van het gemeentepersoneel aan de Verkeerstorenweg met 3,5 jaar.

Begin volgend jaar verlaat de gemeente de locaties aan de Drs. F Bijlweg. De ambtenaren, die daar werken, verhuizen naar de Kerkgracht en de Verkeerstorenweg. Zij blijven daar gehuisvest totdat het nieuwe stadhuis op Willemsoord, in de gebouwen 66 en 72, gereed is. Aan de Kerkgracht ontvangt de gemeente straks bezoekers.

Helderse Courant, 26 september 2019, 15:26

Reacties

Henk Den Helder
Als het er van komt kan wel besluit zijn maar bezwaren komen vast wel. Welke ambtenaar zei,  dat dit een mooie centrale ligging is? Texel ligt dichterbij dan dat uit zuidoost moet komen.

Henk van Kuijk
Er liggen inmiddels veel beroepschriften tegen bouw stadhuis Willemsoord bij de rechter in Haarlem. De kern: de meeste bezwaarschriften zijn niet behandeld, en de bewoners zijn gepasseerd. Zij willen het, in ruime meerderheid, niet.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190926_44014720/gemeenteDenHelder-verlengt-huurcontract-kooypunt-met-3,5-jaar

Gemeente nog 3,5 jaar langer in pand RABObank

Begin volgend jaar verlaat de gemeente deze locatie aan de Bijlweg (foto NHD)

Begin volgend jaar verlaat de gemeente deze locatie aan de Bijlweg (foto NHD)

Den Helder – De gemeente Den Helder en de Rabobank verlengen het huurcontract voor de tijdelijke huisvesting van het gemeentepersoneel aan de Verkeerstorenweg met 3,5 jaar. Gemeentesecretaris Robert Reus en directievoorzitter RABObank Kop van Noord Holland, Harry Nieuwenhuizen, ondertekenen de overeenkomst maandag 30 september aanstaande. Dit gebeurt om 12.30 uur in de collegekamer aan de Verkeerstorenweg.

Begin volgend jaar verlaat de gemeente de locaties aan de drs. F Bijlweg 2 en drs. F Bijlweg 20. De ambtenaren, die daar werken verhuizen naar de Kerkgracht en naar de Verkeerstorenweg. Zij blijven daar gehuisvest totdat het nieuwe stadhuis op Willemsoord, in de gebouwen 66 en 72, gereed is.

Het wordt dus drukker aan de Verkeerstorenweg. Maar door ontwikkelingen bij de RABObank en verhuizing van een deel van de ambtenaren naar de Kerkgracht, komt er meer ruimte voor de gemeente in het pand. Harry Nieuwenhuizen geeft aan: “We zijn blij, dat we het huurcontract voor nog een periode kunnen verlengen en we de gemeente nog iets meer kunnen faciliteren en onze eigen dienstverlening vanuit deze mooie plek kunnen voortzetten. Er is sprake van een goede win win situatie en we maken gezamenlijk gebruik van de ruime faciliteiten, die dit pand biedt.” Gemeentesecretaris Robert Reus: “Ik sluit me daarbij aan, daarbij is het is fijn, dat alle werknemers van de gemeente nu een goede werkplek hebben.

Den Helder Actueel, 26 september 2019

Reacties

RB
26 september 2019 at 17:33
Goh, wat een verassing.
Houdt die Willemsoord nonsens nog steeds aan?

Jans
26 september 2019 at 20:54
Hebben ze daar geen problemen met het stikstof beleid (WILLEMSOORD)?

Jans
26 september 2019 at 20:55
Hebben ze daar geen problemen met het stikstof beleid.

juttertje 51
26 september 2019 at 21:03
Alleen met vervuilde grond onder de gebouwen, waar ze in gaan, maar het zijn maar ambtenaren.

eschotman
27 september 2019 at 10:30
Prima, zo geregeld toch een Front Office (Kerkgracht) en een Back Office (Kooypunt) als Stadhuis, dus mooi laten zitten hoeft er ook niemand te stikken in het stof op Willemsoord en kost zeker een stuk minder.

Ferry
29 september 2019 at 09:26
Het zou nog beter geregeld geweest zijn als het oorspronkelijk plan gehandhaafd zou zou zijn gebleven.
De Bijlweg in functie laten blijven geheel in overeenkomst referendum (democratisch).
Had het bestuur van deze stad ook gesierd dan.
Namelijk doeltreffend en sober met belastinggeld om gaan.

Marinus Vermooten
29 september 2019 at 10:21
Probleem is dat gemeentebestuur, raadsleden en ambtenaren, gezien hun eigen financiële positie, zelf moeiteloos besluiten kunnen nemen, die de gemeenschap financieel raakt, maar waar ze zelf geen zorgen over hoeven te maken. Er zijn met betrekking tot het stadhuis heel wat goedkopere varianten aangedragen, die de bevolking geen pijn zullen doen, maar die ter zijde worden geschoven. Het mag niet als schrale troost dienen, dat Den Helder niet de enige gemeente is die klakkeloos, bijna gewetenloos, het beheer over gemeenschap geld voeren. Zonder enig onderzoek wordt alles, veel door het College voorgeschoteld, aangenomen met de gedachte, het zal mijn tijd wel dienen. Of de ingezetenen van Den Helder er beter van worden is hoogst twijfelachtig, in ieder geval in mijn beleving uiterst onzeker.

https://denhelderactueel.nl/2019/09/gemeente-nog-35-jaar-langer-in-pand-RABObank/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robert+Reus
https://robscholtemuseum.nl/?s=stadhuis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Drs.+F.+Bijlweg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verkeerstorenweg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kerkgracht
https://robscholtemuseum.nl/?s=Harry+Nieuwenhuizen
https://robscholtemuseum.nl/?s=RABObank