Delano Weltevreden – Horecabazen Willemsoord onder druk gezet om beveiligingsbedrijf DHS te dumpen: ’Wie niet tekende, kreeg geen vergunning’

Den Helder – Op het zomercarnaval op Willemsoord liepen dit jaar nog beveiligers van DHS rond. Wat de directeur van Willemsoord betreft is dat de laatste keer.

Beveiligingsbedrijf DHS mag niet op Willemsoord werken.

Dat zegt directeur Hans Broekmeulen op vragen van deze krant. Hij wil niet vertellen waarom. En hoewel de gemeente Den Helder en de politie ontkennen, dat DHS niet welkom is op het terrein, zeggen horeca ondernemers, dat aanvragen voor een vergunning op Willemsoord zijn afgewezen, omdat DHS als beveiligingsbedrijf daarop stond.

Geweigerd

Ondernemer Tom van den Berg van Odeklonje: “Bar Bonaire was de eerste die vergunning aanvroeg en die werd geweigerd omdat DHS als beveiligingsbedrijf was genoemd. De gemeente heeft geen reden opgegeven, in verband met de privacy. Als DHS wilde weten waarom, moest dat bedrijf zelf contact opnemen met de gemeente.”

DHS heeft jarenlang de beveiliging van horecabedrijven aan de Koningstraat verzorgd. Tot tevredenheid van de ondernemers, zegt Arie Verhoef van Pimpandoer: “Ik heb een contract met DHS dat nog enkele maanden doorloopt, maar ik mag dat bedrijf hier niet inhuren. In het convenant, dat wij moesten ondertekenen staat, dat de gemeente en politie goedkeuring moeten geven aan het beveiligingsbedrijf, dat hier komt te werken. Niet ondertekenen van dat convenant betekende, dat we geen vergunning kregen.

Zomercarnaval

Verhoef vindt het raar, dat DHS niet voor de net verhuisde horecabedrijven mag werken, maar dat evenementen als het zomercarnaval dat bedrijf wél mogen inhuren. “Dat was een omissie“, zegt directeur Broekmeulen van Willemsoord BV. “Het zal niet meer gebeuren.

De gemeente Den Helder en de politie zeggen in een gezamenlijke verklaring, dat zij heel Willemsoord onder het convenant willen laten vallen. Ook evenementen. ’Wij kunnen alleen eisen stellen aan het aantal beveiligers, dat nodig is voor een goed verloop van het evenement. Wij kunnen niets zeggen over wie het kan en of mag beveiligen.’

Slinks

De gemeente, de politie en Willemsoord proberen beveiligingsbedrijf DHS ’op slinkse wijze’ te weren van Willemsoord. Dat zegt Frans Buhling, die als adviseur aan het bedrijf verbonden is. Directeur Bas Topsvoort, die aantrad nadat Nicky Buhling vertrok, onthoudt zich van commentaar over de kwestie. Frans Buhling: “Nicky was het zat, dat DHS door de gemeente, Willemsoord en de politie werd geboycot en dat zij er op onrechtmatige wijze voor zorgden, dat hij en zijn medewerkers hun boterham niet konden verdienen. Dat hij stopte was verstandig. Hij heeft een hypotheek en een gezin. DHS heeft een contract met de horecabedrijven, die vanuit de Koningstraat naar Willemsoord zijn verhuisd. Nadat zij zijn verhuisd, hebben de beveiligers daar hun ronde gelopen. Van het nieuwe beveiligingsbedrijf hebben zij te horen gekregen, dat zij daar niet meer welkom zijn. Welk recht hebben de gemeente, de politie en Willemsoord om een bedrijf, dat door het ministerie is goedgekeurd te weigeren? En om zelfstandige ondernemers te verplichten welk beveiligingsbedrijf zij moeten inhuren en hen op kosten te jagen omdat zij nu dubbel betalen.

Dolksteek

Buhling voelt ’de boycot’ als een dolksteek in de rug. “Midden jaren negentig ben ik door een ambtenaar van de gemeente gevraagd, of ik wilde helpen om wat rust in de Koningstraat te brengen. Zij wilden in de straat dezelfde rust als in café de Bartender. Er was zelfs een potje voor, zei hij. Toen puntje bij paaltje kwam en de rust was weergekeerd, weigerde de gemeente mee te betalen aan het bedrijf, dat was ingehuurd. Dat heeft voor kwaad bloed gezorgd. In 2004 hebben de horecagelegenheden aan de Koningstraat mij opnieuw gevraagd om iets voor hen te betekenen. Dat is ook gebeurd en tot hun volle tevredenheid. Nu ontkennen de gemeente en de politie, dat zij ons weren. Eerder hebben zij ontkend, dat er op Willemsoord sprake was van allerlei vechtpartijen. Waarom zou je iemand, die eerder niet de waarheid sprak, nu wel geloven?

Helderse Courant, 2 augustus 2019, 21:29

Reacties:

Sylvia Hamerslag
Klopt!!!!… walgelijk… ook wij (organisatie Tuindorp goes country) hebben problemen ervaren. Jarenlang vroegen wij Buhling om onze evenementen te beveiligen, echt super tevreden!… enkel het laatste jaar besloot de gemeente (voormalig ambtenaar stadsbeheer en nu wijkgericht werken) het toegezegde bedrag (soort subsidie) niet meer op de bankrekening van onze stichting te storten, maar zelf de facturen af te wikkelen.
Waaronder die van de beveiliging ….en deze bleef maar liggen … ondertussen waren we al bezig om het nieuwe jaar te organiseren en konden DHS eigenlijk niet eens benaderen omdat de rekening van vorig jaar nog openstond😱
Oa dit heeft ons doen besluiten niets meer te gaan organiseren
Ik voel een WOB verzoek opborrelen
Wat een wanstaltig gedrag van een incapabel gemeente bestuur!!!!!

Gerard Groothof
Goedemorgen, dit us tegenwoordig het beleid van onze gemeente. De afgelopen jaren is het kommer en kwel in de gemeenteraad, de ene rechtzaak na de andere, ondernemertje pesten noem ik dat.
Al een tijdje bezig met rob scholte, kost ons als inwoners al aardig wat eurotjes, ook al ruim een jaar steggelen met de bierbron en nu dan met dhs , o ik vergeet er ook nog eentje waar onze gemeenteraad al ruim mee over hoop ligt en daar nu maar alvast 450.000 euro voor apart heeft gezet voor eventuele kosten .Nee gaat lekker met dit wanbestuur in deze gemeente, de ene is nog niet afgehandeld of ze hebben alweer een nieuwe rechtzaak aan hun broek.Ik zou zeggen ga lekker door zo met dit wanbeleid wat wij als inwoners van den helder allemaal financieel moeten ophoesten.Gemeente den helder, er zijn andere zaken waar he dit geld beter aan kan besteden. DOE HIER WAT MEE !!!

Pauline Veenendaal
Het is werkelijk niet te geloven dit!!! Ze helpen alles om zeep hier bij de gemeente, word tijd voor nieuwe frisse weldenkende mensen!

Henk Jansen
Moet Broekmeulen ook niet een baantje in Groningen zoeken ? ?

Theo Maarsen
DHS Beveiling. Ik ben in het verleden ruim 7 jaar de uitbater geweest van Studio 62 op Willemsoord en heb in die tijd altijd gebruik gemaakt van de diensten van DHS tijdens de vele evenementen die wij organiseerden. En met grote tevredenheid. De eerste jaren met Frans Buhling maar doordat deze toen al tegengewerkt werd door sommige ambtenaren op ons gemeentehuis was hij genoodzaakt om het beveiligingsbedrijf over te dragen aan zijn zoon Nicky Buhling, ook hij regelde de beveiliging van onze evenementen uitstekend en waren er weinig ongeregeld heden, onze bezoekers voelde zich veilig. Het is voor mij dus ook onbegrijpelijk waarom DHS nu geweerd word van Willemsoord door dhr. Broekmeulen, Gemeente en Politie. Mijn inziens komt dit besluit ook niet bij Broekmeulen en Politie vandaan maar worden deze onderdruk gezet door sommige ambtenaren binnen onze gemeente. En dat is een zeer kwalijke zaak.

Fred Kwast
Hoe heet zoiets ook alweer ??? Chantage ???

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190802_30398026/horecabazen-willemsoord-onder-druk-gezet-om-beveiligingsbedrijf-dhs-te-dumpen-wie-niet-tekende-kreeg-geen-vergunning

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hans+Broekmeulen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tom+van+den+Berg+Odeklonje
https://robscholtemuseum.nl/?s=Arie+Verhoef+Pimpandoer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Frans+Buhling