ANP Pers Support – PERSBERICHT: VERKLARING MARTIJN KOOLHOVEN, VOORMALIG VERSLAGGEVER DAGBLAD DE TELEGRAAF

Amsterdam, vrijdag 30 september 2011 – Verslaggever Martijn Koolhoven en Dagblad de Telegraaf zijn uit elkaar. Ze hebben in goed onderling overleg besloten de relatie te beëindigen.

Koolhoven was op 1 juni dit jaar 25 jaar lang verslaggever van De Telegraaf. De vertrouwensbreuk met de hoofdredactie betreurt hij zeer.

De vertrouwensbreuk, die is ontstaan, heeft niets te maken met vermeende ‘omkoping‘. Martijn Koolhoven neemt met kracht afstand van deze suggestie, die in eerste instantie door PowNews is gemeld. Andere media hebben deze suggestie overgenomen, waardoor de reputatie van Martijn Koolhoven ernstig dreigt te worden beschadigd. Voor de gewraakte suggestie is geen enkele aanwijzing.

Martijn Koolhoven hecht er aan te verklaren, dat hij 25 jaar lang met heel veel plezier verslag heeft gedaan voor de grootste krant van Nederland. Hij wil een Telegraaf ambassadeur blijven, zoals hij dat de voorbije 25 jaar ook is geweest. “De Telegraaf is de beste nieuwskrant van Nederland. Ik betreur de vertrouwensbreuk, die is ontstaan. Maar ik kijk er ook naar uit om op eigen kracht verder te gaan. Ik heb de afgelopen week enorm veel steun gehad van collega’s en vanuit mijn relatienetwerk. Dat geeft mij veel vertrouwen voor de toekomst.

Martijn Koolhoven is 25 jaar lang in dienst geweest van de krant en hij heeft daaraan al die jaren als verslaggever een prominente bijdrage geleverd.

Als nieuwsjager versloeg hij voor zijn krant o.a. de ramp met de ‘Herald of Free Enterprice‘, de Bijlmer, Enschede en Faro ramp. Ook deed hij voor De Telegraaf verslag vanuit New York na de aanslagen op de Twin Towers.
Koolhoven coverde voor zijn krant ook de (gevolgen van) de moord op Pim Fortuyn en schreef onthullende Telegraaf artikelen over Fortuyns moordenaar Volkert van der G. Hij versloeg verder de bomaanslag op schilder Rob Scholte, de verdwijning van Corry van der Valk en de ontvoeringszaken van Gerrit-Jan Heijn, Hansje Boonstra-Raatjes, Claudia Melchers en Reinier Terwindt.

Meer recent liep hij voorop in de verslaggeving over de moord op Sandra Hazeleger, de oplichting affaires Palm invest en Easy Life en de tragedies rond kroegenmagnaat Sjoerd Kooistra en de implosie van het Krooymans imperium. Ook publiceerde hij als eerste over de ‘3% belastingregeling‘ van De Vinkenslag. Deze onthullingen leidden tot de aanpak van de ‘fiscale vrijstaatjes’. Zijn artikel op de voorpagina van de krant over Rita Verdonk leidde tot haar vertrek uit de VVD.

Dagblad de Telegraaf en Martijn Koolhoven hebben afgesproken geen mededelingen te doen over de zaak ‘De Deugd‘. Evenmin worden mededelingen gedaan over de inhoud van de vertrekregeling.

EINDE PERSBERICHT

vrijdag 30 september 2011, 07:27

https://www.perssupport.nl/persbericht/58674/verklaring-martijn-koolhoven

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Martijn+Koolhoven